Gemeente Reiderland



* Verkiezingsborden
Op 4 juni worden de verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement gehouden. De verkiezingsborden zijn geplaatst en kunnen worden beplakt met verkiezingsposters.

De verkiezingsborden zijn geplaatst:


1. Beerta, Vredesplein (naast de C1000)
2. Finsterwolde, Hoofdweg t/o partycentrum Pyramide
3. Ganzedijk, Ganzedijk (bij de molen)

4. Nieuw Beerta, Hoofdweg (bij bushalte) t/o nr. 65
5. Drieborg, hoek Oudedijk/L. Stekstraat
6. Bad Nieuweschans, Hoofdstraat (bij de COOP)


* Stempas
U ontvangt voor de verkiezingen een 'stempas'. Daarmee kunt u automatisch in elk stembureau in Reiderland uw stem uitbrengen. De stempas is net als een identiteitspas voorzien van een aantal echtheidskenmerken, om fraude met de stempas tegen te gaan. Meer info

* Stemmen bij volmacht
Een andere kiezer machtigen.
Als u niet zelf uw stem kunt uitbrengen, kunt u een andere kiezer machtigen om namens u te stemmen. Elke kiezer mag maximaal twee volmachten aannemen. Een gemachtigde moet een volmachtstem altijd gelijktijdig met de eigen stem uitbrengen. U kunt een eenmaal gegeven volmacht niet meer intrekken.

U ontvangt voor de verkiezingen overigens een stempas, waarmee u automatisch in elke stemdistrict in Reiderland uw stem kunt uitbrengen.
Meer info

* Stemmen buiten Reiderland
Kunt of wilt u op de verkiezingsdag uw stem niet in Reiderland uitbrengen? Vraagt u dan een kiezerspas aan. Daarmee kunt u in alle stembureaus in Nederland stemmen. Een kiezerspas is een oproepkaart die aan de achterzijde voorzien is van een gemeentestempel en een handtekening van de burgemeester van de gemeente waar de kiezer is ingeschreven. Een kiezerspas wordt kosteloos verstrekt. Een kiezerspas kunt u persoonlijk of schriftelijk aanvragen.
Meer info