Ministerie van Economische Zaken

Pilot `private innovatievouchers' van start

11 mei 2009 | nieuwsbericht | Innovatieprogramma's

Innovatievouchers kunnen vanaf maandag 11 mei voor het eerst worden besteedt bij private kennisleveranciers, zoals het ingenieursbureau om de hoek. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor een pilot van 1000 innovatievouchers.

Het MKB worden met deze 'private innovatievouchers' uitgenodigd om ook gebruik te maken van kennis bij andere bedrijven.. Tot nu toe kon dat alleen bij publieke instellingen, zoals universiteiten of een hogescholen. Met deze pilot worden de mogelijkheden van de voucher opnieuw uitgebreid.

Private voucher

Een voucher in een tegoedbon om een stukje onderzoek te laten uitvoeren. Ondernemers kunnen een private voucher bij SenterNovem aanvragen. Syntens (waaronder Stichting Applicatiecentrum Productietechnologie, ACP) begeleid de ondernemers bij het formuleren van de kennisvraag en het vinden van de juiste private kennisleverancier.

De 1000 'private innovatievouchers' worden in twee keer beschikbaar gesteld, met telkens 500 vouchers. Er worden 11 mei 250 kleine (a EUR 2.500) en 250 grote vouchers (a EUR 7.500) ter beschikking gesteld. Bij de grote voucher betaalt de ondernemer een derde zelf.

SenterNovem

De regeling voor Innovatievouchers wordt uitgevoerd door SenterNovem. Dit agentschap van Economische Zaken richt zich op ondersteuning en stimulering van innovatie, milieu en duurzaamheid.