Gemeente Schouwen-Duiveland


overkant Stationsstraat

Abri Nieuwerkerk verhuist naar overkant Stationsstraat

Publicatiedatum: 11 mei 2009
Datum laatst gewijzigd: 11 mei 2009

PERSBERICHT

Datum

8 mei 2009

P. de Winter tel. (0111) 452 441

Nieuwerkerk . De abri bij de bushalte in Nieuwerkerk wordt niet alleen vervangen maar krijgt ook een nieuwe stek. Dit gebeurt woensdag 13 mei. Vanaf die dag vinden busreizigers hun abri aan de overkant van de Stationsstraat, dicht bij de Burgemeester van Veenlaan.

Hierdoor komt de abri meer in het zicht te liggen, hetgeen voor wachtende busreizigers zeker in de late uren een prettiger gevoel geeft. Naast de verplaatsing van de abri, komt er bij de bushalte ook meer verlichting.

Na aanpassing van een bocht in de Stationsstraat en de invoering van een ander systeem van verkeerslichtbeïnvloeding wordt de rijrichting van de bus omgedraaid, zodat deze weer direct voor de abri op de nieuwe plek kan stoppen. Dit wordt op korte termijn gerealiseerd. Met de dorpsraad Nieuwerkerk, Connexxion en busbedrijf Van Oeveren is overleg gevoerd over de verplaatsing van de abri en het veranderen van de rijrichting van de bus.

Woensdag 13 mei worden in Nieuwerkerk ook verkeersborden geplaatst die doorgaand vrachtverkeer en zware tractoren weren van Kerkring. Daarmee komt een einde aan de hinder en de verkeersveiligheid door dit zware verkeer.