Gemeente Schouwen-Duiveland


en Nieuwerkerk

Gemeente vernieuwt gymzalen Oosterland en Nieuwerkerk

Publicatiedatum: 11 mei 2009
Datum laatst gewijzigd: 11 mei 2009

PERSBERICHT

Datum

8 mei 2009

E. Hoogzand, telefoon 0111 452 449

Oosterland. De gymzaal in Oosterland ondergaat een grondige verbouwing. De gymzaal krijgt nieuwe kleedkamers, douches en toiletten. Dat is nodig omdat deze voorzieningen niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Daarnaast wordt de bergruimte voor gymtoestellen vergroot. De verbouwing richt zich hoofdzakelijk op de binnenzijde. Naast het vervangen van het gehele dak, beperken de werkzaamheden aan de buitenzijde zich tot het schoonmaken van de gevel.

De werkzaamheden duren in totaal 12 weken. Met deze verbouwing krijgt de gymzaal een praktischer inrichting waardoor er meer gebruiksmogelijkheden ontstaan. De kosten van deze verbouwing cq modernisering bedragen in totaal ⬠300.000.

Voorafgaande aan de verbouwing cq modernisering heeft de gemeente overleg gehad met alle gebruikers. De verbouwing en modernisering waren noodzakelijk gezien de staat van de kleedruimten alsmede het steeds terugkerende lekkende dak.

Nieuwerkerk . De gymzaal in Nieuwerkerk is inmiddels voorzien van nieuwe toiletten, douches en kleedkamers. Daarnaast heeft de gymzaal nieuwe verlaagde plafonds en nieuwe kunststof vloeren gekregen. Ook is de cv installatie verbeterd.

De werkzaamheden hebben in totaal ongeveer 5 weken geduurd. De totale verbouwing en modernisering heeft ca. ⬠144.000 gekost. Ook voor deze verbouwing is overleg gevoerd met de gebruikers.

De verbouwing maakt deel uit van een plan van aanpak voor 7 gymzalen( Nieuwerkerk, Oosterland, Dreischor, Kerkwerve en Zonnemaire).