Young Drivers Academy leert toekomstige brokkenpiloten veilig rijden

11/05/2009 09:12

InShared

Verzekeraar InShared introduceert tweedefase-rijbewijs

Jongeren de weg opsturen met alleen een rijbewijs op zak, is levensgevaarlijk. De kans dat een jonge automobilist betrokken raakt bij een ernstig verkeersongeluk ligt vier maal hoger dan bij een ervaren bestuurder. Om veilig aan het verkeer deel te nemen hebben beginnende automobilisten tussen de 18 en 25 jaar naast het rijbewijs ook vervolgtraining nodig om het verkeersinzicht te vergroten. Om jonge automobilisten de inzichten en ervaringen te bieden die ze nodig hebben om veilig aan het verkeer deel te nemen, richt verzekeraar InShared de Young Drivers Academy op.

Tweedefase-rijbewijs

De Young Drivers Academy biedt feitelijk het tweedefase-rijbewijs, zoals dat in veel Europese landen allang de norm is. Dat de tijd ook in Nederland rijp is voor een tweedefase-rijbewijs blijkt uit de cijfers. Alle maatregelen die in de afgelopen twintig jaar zijn getroffen hebben het aantal ongevallen bij de grootste risicogroep, de mannelijke jonge automobilisten, niet doen dalen. Dit in tegenstelling tot het ongevalsrisico van de overige bestuurders, dat in dezelfde periode met maar liefst 60 procent afnam.

Landelijke dekking

Binnen de Young Drivers Academy halen jongeren niet alleen hun rijbewijs, maar nemen ze nog 2,5 jaar lang verplicht deel aan verkeersveiligheidstrainingen en krijgen ze een veilige auto tot hun beschikking om de nodige rijervaring op te doen. Voor de Young Drivers Academy zijn de 50 beste rijscholen van Nederland geselecteerd op basis van de kwaliteitsgegevens die het CBR jaarlijks vrijgeeft.

Verkeersinzicht

Diverse nationale en internationale onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat voortgezette rijopleidingen die gericht zijn op het in een korte tijd aanleren van vaardigheden, zoals het uit een slip halen van een auto, niet werken. Wat wel werkt, zijn voortgezette rijopleidingen waarin het accent gelegd wordt op het vergroten van het verkeersinzicht en het bevorderen van zelfinzicht. 'Door deze opzet past deze rijopleiding binnen onze filosofie om onze klanten te helpen schade te voorkomen', verklaart directeur Felix Tenniglo van InShared het initiatief.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.yda.nl