Vlaamse Overheid

Jezus-Eik

Nachtelijke werkzaamheden op de E411 in Jezus-Eik

Vlaamse overheid

maandag 11 mei 2009

Van maandag 11 tot woensdag 13 mei zal de E411 ter hoogte van Jezus-Eik elke nacht in de beide richtingen worden afgesloten. Van 21:00 uur tot 6:00 uur zal het doorgaand verkeer er dan verlopen via de af- en opritten. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt in de beide richtingen vertraagd verkeer tussen 21:00 uur en middernacht. Ook de brug zelf zal die nachten afgesloten worden voor het verkeer. Het verkeer tussen Hoeilaart en Jezus-Eik zal in de beide richtingen omgeleid worden. Overdag zal op de brug tot eind mei enkel het verkeer van Hoeilaart naar Jezus-Eik mogelijk zijn.

Het verkeer dat tijdens de nachtelijke werkzaamheden van Hoeilaart naar Jezus-Eik wil rijden, zal via de Esdoornlaan en de Brusselsesteenweg (N4) moeten rijden. Het verkeer richting Hoeilaart zal moeten omrijden via de Brusselse buitenring en het Vierarmenkruispunt, waar het rechtsomkeert zal moeten maken. De omleiding richting Hoeilaart zal ook overdag in voege blijven tot het einde van de herstellingswerkzaamheden (eind mei 2009).

Op de brug in Jezus-Eik verloopt het verkeer al sinds het voorjaar van 2008 over twee in plaats van drie rijstroken. Tijdens herstellingswerkzaamheden werd toen vastgesteld dat er extra onderhoudswerkzaamheden nodig waren aan de betonstructuren van de zijkanten van de brug. De werkzaamheden werden echter uitgesteld omdat de gemeente Overijse ook werkzaamheden aan het uitvoeren was aan de afrit voor het verkeer richting Brussel, en omdat er nog nutsleidingen moesten verplaatst worden. Na het herstellen van de zijkanten van de brug zullen er nog werkzaamheden uitgevoerd worden, maar die zullen weinig hinder veroorzaken. Er zal enkel af en toe een rijstrook op de brug afgesloten worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Interplant. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 400.000 euro (incl.BTW).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be