Gemeente Purmerend

Taalcoaches en inburgeraars 'samen de deur uit'

08 mei 2009

Vrijwilliger helpt met Nederlandse taal

Donderdag 7 mei heeft wethouder Berent Daan in 't Hoedje van de Koningin het officiële startsein gegeven voor het taalcoachproject 'Samen de deur uit'. In dit project vormt een inburgeraar een taalkoppel met een vrijwilliger, om zich de Nederlandse taal eigen te maken.

Inmiddels zijn zes taalkoppels al van start gegaan. De coach en de inburgeraar oefenen ongeveer twee á drie uur per week aan de Nederlandse taal én ondernemen samen activiteiten in Purmerend. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek aan de Purmerendse Matsmarkt zijn, de bibliotheek of een stukje fietsen.

Zowel de coaches als de inburgeraars zijn erg enthousiast. De inburgeraar is blij met het contact en de mogelijkheid de Nederlandse taal te oefenen. De coaches steken veel op van de cultuur van de inburgeraar. 'Samen de deur uit' is een samenwerkingsverband van gemeente Purmerend met Re-integratiebedrijf Agens, Stichting Vluchtelingenwerk Zaanstreek-Waterland, het Regio College en Vrijwilligerscentrale Purmerend.

Bent u ook geïnteresseerd in een training tot taalcoach en het begeleiden van een inburgeraar? Meer informatie is te verkrijgen bij de Vrijwilligerscentrale Purmerend, telefoonnummer (0299) 454 400 of via e-mail vrijwilligerscentrale@clup.nl