Politie Hollands Midden

Datum: 11 mei 2009

Hillegom Met illegaal geleende auto tegen betonblok Een 17 jarige jongen uit Hillegom reed maandag 11 mei rond 05.25 uur op de rotonde Olympiaweg met de Hillinenweg met een auto op een betonblok. Als niet rijbewijs bezitter was hij kennelijk de stuurmanskunst nog niet machtig geweest. De auto was van een familielid en had hij zonder toestemming meegenomen. De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hillegom Poging inbraak bij tankstation In de avond van vrijdag 8 of de nacht van zaterdag 9 mei heeft men geprobeerd in te breken in de winkel van tankstation Texaco aan de Bartenweg. Aan de achterzijde van het pand wilde men een gat maken en zijn er houten muurdelen en isolatiemateriaal verwijderd. Het is de inbreker(s) niet gelukt binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 -8844.

Lisse Automobilist rijdt tegen boom Een 23 jarige automobilist uit Lisse is zondag 10 mei even na 13.30 uur tegen een boom op de Ruishornlaan gereden. Hij werd met nekklachten overgebracht naar het LUMC. De automobilist reed hard in de bocht in de richting van het centrum van Lisse toen zijn auto in de slip raakte. De Lisser reed de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand. Door de klap maakte zijn auto een slag naar links. Een vriend van hem die daar achter reed moest zijn stuur omgooien en hard remmen om de auto te ontwijken. De auto van de vriend, eveneens 23 jaar uit Lisse, kwam met zijn auto op de andere weghelft terecht. Volgens de vriend waren ze aan het racen.

Noordwijk Aangehouden voor diefstal fiets De politie heeft zondag 10 mei rond 00.35 uur een 24 jarige man uit Noordwijk aangehouden voor diefstal van een Gazelle damesfiets. Een politieman in zijn vrije tijd zag de diefstal aan de Hoofdstraat gebeuren en greep in. De eigenaresse uit Sassenheim was blij verrast toen ze aan het politiebureau aangifte kwam doen en hoorde dat haar fiets daar was. De verdachte moet op 12 augustus voor de Politierechter in Den Haag verschijnen. Na zijn verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld.

Noordwijk Verdachte van diefstal en heling aangehouden De politie heeft zaterdag 9 mei rond 19.30 uur aan de Quarles van Uffordstraat een 24 jarige man uit Piotra Skargie (Polen) aangehouden. De man bleek in het bezit van enkele laptops die uit woningen, ondermeer in Noordwijk en een winkel in Leiden gestolen bleken te zijn. Ook had hij een telefoon in zijn bezit die hij had gekocht en vermoedelijk van diefstal afkomstig was en droeg hij gestolen kleding. De verdachte wordt dinsdag 12 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie gaat verder met haar onderzoek in deze zaak.

Noordwijk Aanhoudingen na omgooien plantenbakken De politie heeft zondag 10 mei rond 03.30 uur drie Noordwijkers van 16 (2) en 18 jaar aangehouden voor het omgooien van plantenbakken. De drie werden betrapt toen ze op de Quarles van Uffordstraat een plantenbak van de gemeente omgooiden. De drie werden aangehouden en verklaarden dat zij op de Parallelboulevard meer plantenbakken hadden omgegooid. De drie worden aangemeld bij buro Halt.

Katwijk Aanhoudingen na vernieling bushalte De politie heeft zaterdagavond 9 mei rond middernacht drie Katwijkers van 16,17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een bushalte op de Tramstraat. Het plexiglas van de reclamebak was op meerdere plaatsen gebarsten. De politie maakt proces verbaal op tegen de verdachten.

Katwijk Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft zondag 10 mei rond 19.00 uur een 42 jarige Katwijker en een 45 jarige Zoetermeerder aangehouden na mishandeling van een 29 jarige Katwijker. De Katwijker zag dat een aantal jongeren bij zijn auto op de Boekhorststraat stond en dat één van hen de antenne afbrak. De Katwijker liep naar zijn auto om de jongeren aan te spreken, maar trof uiteindelijk één van hen in de omgeving aan. Na een korte zoektocht sprak de Katwijker uiteindelijk de vader van de jongen die de antenne vernield zou hebben. Omdat het gesprek niet het gewenste resultaat had wilde de Katwijker de politie bellen. Nog voordat hij dat kon doen werd hij in zijn gezicht geslagen. De zwager van de man kwam erbij en deze schopte de Katwijker. De politie heeft beiden ter plaatse aangehouden.

Rijpwetering Bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal Een 19 jarige jongen uit Hillegom is zondag 10 mei met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis nadat hij met zijn hoofd tegen de voorruit van een auto klapte. De Hillegommer droeg op dat moment geen gordel. De bestuurder van de auto, een leeftijds- en plaatsgenoot, reed omstreeks 18.15 uur hard op een parkeerplaats op de Blijversweg toen hij in de bocht slipte en richting de lantaarnpaal reed. De bestuurder gas gaf in plaats van af te remmen en botste tegen de paal.

Leiden Aanhouding na uithalen naar winkelbediende Vrijdagavond 8 mei omstreeks 19:00 uur werd een winkelbediende lastiggevallen door een klant. De man haalde uit en rende vervolgens weg. De politie heeft de 42-jarige man uit Alphen aan den Rijn op heterdaad aangehouden.

Bodegraven- Spookrijder op de A-12 Zondagochtend 10 mei om 02:00 uur reed er op de A12 richting Utrecht een spookrijder. De 44-jarige bestuurder reed eerst op de vluchtstrook en maakte toen een bocht naar links waarna hij in tegengestelde richting de weg opreed. Een tegemoetkomende 27-jarige bestuurder moest remmen, waarna een 24-jarige achterliggende bestuurder tegen hem opbotste. De 27-jarige had na de botsing nekklachten en werd ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel. Om 4:30 uur hield de politie een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan op de A12. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen.

Gouda Politie treedt op tijdens hardcorefeest De politie heeft zaterdagavond op 9 mei om 22:45 uur een 19-jarige man uit Boskoop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij met een 18-jarige jongen uit Ter Aar. Dit gebeurde tijdens het hardcorefeest 'Beter kom je niet buiten', gegeven op het industrieterrein de Goudse Poort. De 18-jarige jongen verloor het bewustzijn nadat hij een klap kreeg. Hij doet geen aangifte omdat hij zelf ook schuld had aan het gevecht.

De politie hield nog 7 anderen aan. Viermaal voor het bezit van verdovende middelen, eenmaal voor openbaar dronkenschap en tweemaal voor belediging.

De beveiliging werkte goed samen met de politie en informeerde haar over drugsgebruik onder bezoekers, waarna zij werden aangehouden.

De politie kijkt ondanks de incidenten terug op een goed verlopen feest, waar de sfeer vriendelijk was.

Zevenhuizen Sigaretten gestolen bij inbraak benzinestation Een nog onbekende hoeveelheid sigaretten is zondag 10 mei rond 03.45 uur gestolen bij een inbraak in een benzinestation aan de Swanlaweg. Om binnen te komen werden er deuren open gebroken. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie gaat verder met haar onderzoek in deze zaak.

Moordrecht Aangehouden voor diefstal uit auto's De politie heeft maandag 11 mei rond 03.40 uur op de Wulpendreef een 36 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere diefstallen uit auto's. Een getuige zag de man bezig bij een auto en belde met 112. De politie hield de man aan. In zijn bezit had hij meerdere uit auto's gestolen goederen zoals navigatieapparatuur. Ook in zijn auto trof de politie goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De auto is dan ook in beslag genomen voor het verdere onderzoek in deze zaak. De verdachte zit daarvoor ook nog vast.

Gouda Vernielers van auto's aangehouden De politie heeft zondag 10 mei twee mannen uit Gouda van 23 en 24 jaar aangehouden. Tegen de twee zijn verdenkingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan het vernielen van auto's. Rond 04.15 uur werd via 112 gemeld dat twee mannen op de Willem de Weigeraar een antenne, een buitenspiegel van een auto hadden vernield en het embleem gestolen. Agenten gingen aan de deur waar de twee naar binnen waren gegaan en troffen daar het embleem aan. Op de Willem de Weigeraar waren van nog twee auto's de antennes en spiegels vernield. Uiteindelijk zijn de twee vermoedelijk verantwoordelijk voor meer vernielingen aan auto's. Op de Oranje Nassausingel, de Juliana van Stolberglaan en de Hovenierskade waren van auto's de buitenspiegels beschadigd. Ze hebben daarover ook verklaard. De twee zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Gouda Aanhoudingen voor diefstal fiets en vanaf fietsen De politie heeft zondag 10 mei bij het Station vier mannen aangehouden. Twee van hen uit Moordrecht van 15 en 17 jaar, stalen daar een fiets. Stadstoezicht registreerde de diefstal rond 01.00 uur en schakelde de politie in. Deze hield de mannen met de fiets op de Spoorstraat aan. De fiets is in beslag genomen. Tegen de twee volgt proces-verbaal.

Rond 03.00 uur meldde Stadstoezicht dat twee mannen rondscharrelden tussen fietsen. De politie ging terplaatse en trof twee mannen uit Gouda van 20 en 23 jaar aan. Zij hadden meerdere van fietsen gestolen lampjes en bellen in hun bezit. De twee kregen lik op stuk en betaalden ieder een boete van 125 euro.

------------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------------