Politie Utrecht

Persberchten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 11-05-2009

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 01.55 uur zagen agenten een automobilist over de Waterlinieweg rijden. De verlichting van de auto was defect en de bestuurder maakte een onzekere indruk. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gewezen op de kapotte verlichting. Hierop merkte de agenten dat de man vermoedelijk gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat het vermoeden van de agenten juist was.

Op het bureau wees de ademanalyse 1095 ug/l uit. De 29-jarige bestuurder uit België kon geen geldig rijbewijs laten zien. Hij werd ingesloten voor verhoor. Zij vrouw wilde met de auto verder rijden. Na een blaastest bleek dat ook zij te veel op had.

UTRECHT Op de Overste Den Oudenlaan kreeg een automobilist in de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei een stopteken en werd gecontroleerd.

Omstreeks 02.10 uur belde een getuige dat hij had gezien dat een man onder invloed in zijn auto was gestapt en was weggereden in de richting van de Overste Den Oudenlaan. Ter plaatse kreeg de 40-jarige bestuurder uit Naarden een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

825 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen. Met een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Verwarde man pleegt vernielingen

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een groot aantal ruiten had vernield.

Getuigen belden omstreeks 23.20 uur naar de meldkamer omdat een man in de omgeving van de Jaffastraat ruiten aan het vernielen was. Ter plaatse was er een behoorlijke oploop. Op straat lag veel glas. Omstanders wezen naar een man die op de tweede etage stond. De man werd door de agenten gesommeerd naar beneden te komen. Hieraan voldeed de man.

Eenmaal buiten liet hij zich voorover in het glas vallen en raakte gewond.. Hierop kon de 28-jarige man uit Utrecht aangehouden worden. De man had een groot aantal ruiten van de flat vernield. De Utrechter werd overgebracht naar het bureau en beoordeeld door de crisisdienst.