Politie Groningen

Maandag 11 mei 2009

Provincie Groningen, 11-05-2009

Ulrum: dekzeilen trailers vernield

De politie doet onderzoek naar vernielingen aan de Louten in Ulrum. Tussen zaterdag- en zondagmiddag zijn van zeker drie
vrachtwagentrailers dekzeilen opengesneden. Degene die dit heeft gedaan heeft daarna een trailer doorzocht. Er werden geen goederen meegenomen. De betrokken bedrijven doen aangifte bij de politie.

Leek: inzittende gewond na ongeval A7

Bij een verkeersongeval op de A7 bij Leek is zondagmiddag een 39-jarige vrouw uit Drachten gewond geraakt. De vrouw zat als inzittende in een auto van aan 36-jarige man uit Drachten. De Fries stond in een file toen hij door een 21-jarige automobilist uit Idskenhuizen van achteren werd aangereden. De 21-jarige man had niet door dat het verkeer voor hem stil stond en trapte te laat op de rem. Bij de uitwijkmanoeuvre raakte hij drie andere autos. De 39-jarige Friezin is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: aanrijding na voorrangsfout

Bij een voorrangsfout is zondagmiddag op de Hoogeweg in Groningen een 47-jarige fietser uit Sauwerd lichtgewond geraakt. De man kwam vanuit de Zijlvesterweg en kreeg geen voorrang van een 59-jarige automobilist uit Marum. De fietser hield aan de botsing een pijnlijke knie en schaafwonden over. Zijn fiets brak door de aanrijding doormidden. De politie heeft een rapport opgemaakt.

Groningen: insluiper door politie aangehouden

Een 35-jarige inwoner van Groningen is zondagavond door de politie aangehouden in de buurt van de Noorderhaven in Groningen. Bewoners van een woonboot zagen de ongenode gast op hun bank slapen toen zij thuiskwamen. Toen de Groninger wakker werd liep hij naar buiten. Een van de bewoners hield de insluiper op straat aan de praat totdat de politie arriveerde. Toegesnelde agenten brachten de man over naar het politiebureau. De Stadjer bleek een bekende van de politie te zijn. De man is ingesloten voor verhoor.