Vreemd toilet voor veel moeders een nachtmerrie 11/05/2009 10:51

PR Newswire

DELFT, Nederland, May 11 /PRNewswire/ --

- Kleuters kunnen eindelijk veilig naar de WC
DELFT, Nederland, May 11 /PRNewswire/ --
Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Toly onder meer dan 3.800 Nederlanders, merendeels moeders, blijkt, dat liefst 59% van de ouders bij het aantreffen van een vies toilet op zoek gaat naar een schoner toilet, terwijl 24% zijn kind, zo goed en zo kwaad als het gaat, toch op de bril zet. Volgens de ouders die deelnamen aan het onderzoek scoort de horeca het slechts. Zie hiervoor http://www.toly.info , bordenvol met nuttige en praktische tips.

Volgens Hans van Reenen, directeur van Clean Seat Holland B.V. is dit al jaren een groot probleem voor veel ouders. "Als een kind naar een vreemd, veelal vervuild toilet moet, legt de moeder meestal wc-papier neer of houdt zij het kind net boven de bril. Geen van beide methoden is echt aan raden: toiletpapier beschermt niet afdoende en een kleuter van al gauw 15 kilo is een aanslag op je rug", aldus Van Reenen.

WC-brildekje voor peuters en kleuters

Clean Seat Holland heeft speciaal voor dit probleem een WC-brildekje voor kinderen

ontwikkeld. Toly kids WC-brildekjes zijn oversized, hangen ruim over de toiletbril en voorkomen zo direct contact met deze bril. Door het extra grote formaat kunnen kinderen zich toch aan de bril vasthouden zonder direct in aanraking te komen met dit meest verontreinigde deel van het toilet.

Voorts is het kinderbrildekje voorzien van grappige figuurtjes, waardoor het extra leuk voor ze wordt om naar de WC te gaan. Met het doortrekken spoelt het dekje vanzelf weg.

Toly kids WC-brildekjes zijn gemaakt van recycled papier en zitten per 30 stuks verpakt in een handig hersluitbaar zakje en kosten EUR 2.95. Ze zijn verkrijgbaar bij o.a. Het Kruidvat, Trekpleister, DA drogisten en kampeervakhandel.

U kunt ook de websites bezoeken http://www.toly.info en
http://www.cleanseatholland.com. Bijgevoegd fotomateriaal kunt u vrij van rechten gebruiken voor publicatie. (foto's zijn beschikbaar in 8 mb op het ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP)

DELFT, Nederland, May 11 /PRNewswire/ --