Gemeente Soest

.

De brandweer is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

11 mei

De brandweer van de gemeente Soest is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, mannen én vrouwen. Daarom is zij gestart met een nieuwe wervingscampagne.

De brandweer heeft een belangrijke verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid in de gemeente Soest. De brandweer doet veel meer dan alleen blussen. Naast kleine brandjes komt de brandweer ook in actie bij bijvoorbeeld bosbranden en branden in opslagplaatsen en loodsen.

De brandweer schiet ook te hulp bij ongevallen, als mensen bijvoorbeeld bekneld zitten in hun auto. Om zo snel mogelijk te kunnen werken - iedere seconde telt - maken brandweerlieden onder andere gebruik van hypermoderne apparatuur, moderne verbindingsmiddelen en efficiënt bepakte voertuigen.

Versterking dringend nodig

De brandweer zet zich in voor de veiligheid van iedere Soester en Soesterberger. Om dat voor honderd procent te kunnen doen, is versterking hard nodig.

Ze zijn daarom dringend op zoek naar enthousiaste, sportieve en gezonde vrouwen en mannen ouder dan 18 jaar. Kandidaten moeten wel stevig in de schoenen staan, graag samenwerken in een hecht team en van uitdagingen houden.

Wervingcampagne 2009In week 20 start de wervingscampagne en is er een thema-uitzending op Omroep Amersfoort. Op zaterdag 16 mei is er in Soesterberg een open dag bij de brandweerkazerne aan de Koppenlaan, van 11.00 tot 14.00 uur. Op deze dag zijn er verschillende informatiestands en wordt er uitleg gegeven over het brandweervak en het brandweermaterieel.

Belangstellende Soesterbergers worden uitgenodigd om op maandagavond 25 mei naar de informatie-bijeenkomst in de brandweerkazerne van Soesterberg te komen.

In Soest is er op zaterdag 16 mei een rijdend circus met brandweermaterieel en worden burgers enthousiast gemaakt voor het brandweervak. Belangstellende Soesters worden uitgenodigd om op donderdagavond 4 juni naar de informatiebijeenkomst in de brandweerkazerne van Soest te komen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Brandweer Soest, telefoon (035) 609 33 90 of via brandweer@soest.nl

Het korps van Soesterberg heeft ook een flyer die u kunt downloaden: word jij onze nieuwe collega?