Buma/Stemra


Radio 6 wint jazz media award 2009

Tijdens de derde editie van de Jazzdag is de Jazz Media Award 2009 uitgereikt aan Radio 6. Journalist en radiopresentator Co de Kloet nam, namens Radio 6, de prijs in ontvangst, uit handen van Amanda Kuyper, de winnaar van 2007. De Jazz Media Award bestaat uit een geldbedrag van 1.500,- en het `Blue Note juweel' gemaakt door juweelkunstenaar Gert Hovius. De Jazzdag vond plaats op vrijdag 8 mei 2009 in Amersfoort.

Namens de commissie spreekt voorzitter Lodewijk Bouwens lovende woorden over de winnaar: "Radio 6 weet, ondanks het ontbreken van een FM frequentie, een grote groep liefhebbers van de betere muziekgenres en in het bijzonder de jazz, aan zich te binden in een tijd waarin jazz op de radio en televisie steeds meer tegenwind krijgt. Denk aan het verlies van Eurojazz een aantal jaren geleden, het beëindigen van het jazzprogramma van Hans Dulfer voor Business Nieuws Radio, de teloorgang van de Concertzender en nu weer het verlies van de FM frequentie voor Arrow Jazz FM."

De genomineerden voor de Jazz Media Award 2009 waren: Jaap Lüdeke, Co de Kloet, Frans van Leeuwen, Jeroen de Valk en Radio 6.

Jazz Media Award
De Jazz Media Award wordt toegekend aan fotojournalisten, recensenten, programmamakers, presentatoren, bladen en internetmagazines, televisie of radio. De prijs spreekt de waardering uit voor wat de winnende journalist of medium tot nu toe heeft bereikt. Daarnaast moet de prijs voor andere media een aansporing zijn om over jazz te publiceren of op een andere manier met jazz bezig te zijn. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt.

De commissie voor de Jazz Media Award 2009 bestond uit: Lodewijk Bouwens (voorzitter), Sander Grande, Bob Hagen, Dick de Graaf, Harry Velleman en Joop van Zijl.

De Jazzdag is een initiatief van Buma Cultuur en wordt georganiseerd door Stichting JazzNL.