Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (20-09)

11 mei 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 11 tot en met 17 mei 2009.

College voert actie `A4ZuidNu'
Wethouders Christel Mourik en Marjolijne Lewis starten maandag 11 mei in de ochtendspits met de actie `A4ZuidNu' op de uitgaande wegen van de stad.

De wethouders delen samen met enkele raadsleden stickers en ansichtkaarten uit aan automobilisten die in de file staan richting de A15. De actievoerders verzamelen zich om 06.45 uur in de hal van het Stadhuis. Vandaar vertrekt het gezelschap naar de Schenkelweg / Groene Kruisweg. De actievoerders vragen aandacht voor de slechte bereikbaarheid van Spijkenisse en Voorne-Putten en bepleiten een snelle aanleg van de A4-Zuid. Het is de bedoeling dat automobilisten in groten getale de sticker op de auto plakken en de ansichtkaarten invullen en opsturen naar de Tweede Kamer.

Daarnaast bezoekt het voltallige college op dinsdag 12 mei de weekmarkt tussen 12.00 en 14.00 uur.

Verdeeld over de week wordt op de volgende plekken actie gevoerd:
* Maandag 11 mei: Schenkelweg / Groene Kruisweg en Esso tankstation
* Dinsdag 12 mei: Baljuwlaan / Hoeklaan en Texaco tankstation
* Woensdag 13 mei: Schenkelweg / Groene Kruisweg en Esso tankstation
* Donderdag 14 mei: Baljuwlaan / Hoeklaan en Texaco tankstation
* Vrijdag 15 mei: Hekelingseweg / Schouw en Shell tankstation

Wethouder Lewis opent nieuwe huisartsenpost
Wethouder Marjolijne Lewis opent dinsdag 12 mei om 15.00 uur de nieuwe huisartsenpost op het parkeerterrein van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.
Bij de opening zijn de huisartsen uit de regio en het management van het ziekenhuis aanwezig. Het ruime en moderne pand voor spoedhuisartsenzorg ligt nog dichter bij de spoedeisende hulp dan het oude pand.

Burgemeester en wethouder `t Hart delen bloemen uit bij minivierdaagse

Burgemeester Salet en wethouder Gert-Jan `t Hart delen donderdag 14 mei vanaf 19.00 uur bloemen uit bij de laatste avond van de minivierdaagse. Burgemeester Salet staat met de bloemen voor het stadhuis en wethouder `t Hart op Winkelcentrum Waterland.

Burgemeester opent nieuwe vestiging Home-Start
Burgemeester Salet opent zaterdag 16 mei om 11.00 uur, samen met de voorzitter van District Zuidwest, Wil de Koning, de nieuwe huisvesting van Home-Start aan de Veerman 3. Home-Start biedt opvoedhulp aan gezinnen met kinderen tot 6 jaar. Daarnaast is er ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Home-Start een tentoonstelling en een presentatie over de activiteiten van de Humanitas-vrijwilligers. Iedereen is deze dag van harte welkom om Humanitas, haar werk en de vrijwilligers te leren kennen. Verder is het 16 mei in de 40 vestigingen in Nederland Humanitas DichtbijDag.

Interne links


* Week van actie voor A4ZuidNu