Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



> Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag

Directie Langdurige Zorg

Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.minvws.nl

Inlichtingen bij Datum 10 april 2009 T 070 340 Betreft indicatiestelling AWBZ-zorg Bureau Jeugdzorg Ons kenmerk DLZ/ZI-U-2925394

Bijlagen Geachte mevrouw X,

Uw brief

In uw brief van 25 maart 2009 bericht u mij over uw bezwaren tegen het indicatiebesluit dat Bureau Jeugdzorg heeft afgegeven inzake AWBZ-zorg voor uw Correspondentie uitsluitend richten aan het retouradres zoon. met vermelding van de datum en het kenmerk van deze Ik begrijp uit uw brief dat uw bezwaar met name is gericht tegen de uitleg die brief. Bureau Jeugdzorg heeft gegeven aan het kinderpsychiatrisch rapport, het daarin voorgestelde behandelplan en de daarmee samenhangende begeleiding. Dit heeft naar uw mening geleid tot een indicatiebesluit van Bureau Jeugdzorg voor AWBZ-zorg in een omvang die geen recht doet aan het kinderpsychiatrisch rapport.
Omdat u het niet eens bent met het door Bureau Jeugdzorg afgegeven indicatiebesluit wil ik u in ieder geval wijzen op de mogelijkheid die nog voor u openstaat om hiertegen bezwaar te maken.

In uw brief refereert u ook aan de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Ik heb daar navraag naar laten doen en daaruit is mij gebleken dat Bureau Jeugdzorg, ook in dit geval, het schriftelijk onderbouwde advies van de professional (een kinder- en jeugdpsychiater) als uitgangspunt heeft genomen voor het indicatiebesluit. Dit betekent echter niet dat Bureau Jeugdzorg in dezen geen eigenstandige verantwoordelijkheid zou hebben om, gegeven het zorgadvies van de professional, op basis van wet- en regelgeving te beoordelen wat de meest passende indicatie is en ten laste van welk domein (Wjz, ZVW, AWBZ) de geadviseerde zorg geïndiceerd moet worden.
Bureau Jeugdzorg hecht er wel aan dat hetgeen bedoeld is in het advies van de professional door hen correct is geïnterpreteerd ten behoeve van het indicatiebesluit. In dit verband wil ik u daarom ook nog wijzen op de mogelijkheid van overleg tussen Bureau Jeugdzorg en de betrokken kinder- en jeugdpsychiater over de door haar geadviseerde zorg.
Een afschrift van deze brief zend ik tevens aan Bureau Jeugdzorg (Stadsregio Rotterdam).

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Pagina 1 van 2





Directie Langdurige Zorg Met vriendelijke groet,
de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Ons kenmerk Welzijn en Sport, DLZ/ZI-U-2925394 namens deze,
de directeur Langdurige Zorg,

Iris van Bennekom

Pagina 2 van 2






---- --