Einde aan melkkoe telecombedrijven

11/05/2009 11:11

PremiumXS

Prepaid bellen naar 0900nr's tot 85 procent voordeliger

Vanaf vandaag hoeven 0900-bellers geen woekertarieven meer te betalen. Met '0900prepaid' breekt het Amstelveense PremiumXS met de extreem hoge tarieven die grote telecombedrijven de consument in rekening brengen. Een welkom bericht voor prepaidbellers, consumentenorganisaties en politieke partijen, die hier al jaren over struikelen. "We zijn zeer verheugd een dienst te kunnen aanbieden waarmee de Nederlandse huishoudens fors kunnen besparen op hun telefoonkosten", aldus Kees Heuft, directeur van PremiumXS.

Eye opener

0900prepaid biedt vooral de, vaak over een beperkt budget beschikkende, prepaidbeller uitkomst. Het verschil is fors: 10 minuten met de klantenservice van bijvoorbeeld Eneco verbonden zijn kost een prepaidbeller bij KPN op dit moment 13 euro, terwijl 0900prepaid hier slechts 2 euro voor vraagt. De innovatie heeft een eye opener effect. "Veel bellers denken dat het vermelde tarief overeenkomt met wat er op hun afschrift komt te staan. Nu zien zij dat dit anders werkt." zegt Heuft. Ook mensen met een 0900-blokkade zijn met 0900prepaid geholpen. Zij kunnen in de nodige gevallen nu toch informatienummers bellen. "Consumenten weten vaak niet eens dat zij vanuit het buitenland geen Nederlands 0900-nummer kunnen bellen. Dat vertellen de telecombedrijven er niet bij. Via 0900prepaid zijn alle Nederlandse 0900-nummers ook vanuit het buitenland te bereiken." aldus Heuft.

Alle providers, alle nummers

De naam prepaid in 0900prepaid staat voor het inkopen van gericht 0900-beltegoed. De 0900prepaidbeller blijft bij zijn eigen telecomaanbieder, ongeacht welke dat is.

Het tegoed kan online worden opgewaardeerd via www.0900prepaid.nl Elk gewenst informatie-, erotiek- of entertainmentnummer wordt via een speciaal 010-nummer bereikt, doordat het 010-nummer de klant doorschakelt naar het 090x nummer van zijn/haar keuze.

PremiumXS

0900prepaid wordt gelanceerd door PremiumXS, één van de belangrijkste spelers in de markt voor betaalsystemen op het internet. PremiumXS wikkelt ondermeer de internetbetalingen af voor partners als RTL Nederland en Marktplaats.nl.