Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 mei 2009

De reisbranche start nieuwe campagne: 'Oh, zeker zelf geregeld!'

ANVR, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en de Unie lanceren vandaag de reisbranchecampagne: "Oh, zeker zelf geregeld!" In deze campagne, het product van een unieke samenwerking tussen werkgevers en werknemers in de branche, wordt de waarde van de reisprofessionals in de branche benadrukt naar vakantiegangers en zakenreizigers.

"Als je iets goed doet, mag je daar ook voor uitkomen. In onze reisbranche werken duizenden reisprofessionals die waarde toevoegen aan het zoeken, boeken en afhandelen van een reis", zegt Frank Oostdam, directeur ANVR en voorzitter van het bestuur van deze samenwerkingspartners. "Natuurlijk kan je tegenwoordig veel reizen zelf boeken op internet, maar let er wel op dat je dit doet op een website van een ANVR-reisonderneming. Dan weet je tenminste dat je boeking valt onder de voorwaarden, garanties en zekerheden van de ANVR. En je weet bij wie je terecht kunt, mocht er toch nog iets misgaan." Ook de vakbonden zijn trots op hun campagne. "De reisprofessionals in de reisbranche hebben de toekomst, zij weten wat excellente dienstverlening is", zegt vicevoorzitter Ewoud Teerink namens de Unie.

De campagne werd afgelopen zaterdag al anoniem afgetrapt met een aantal ludieke acties in het centrum van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Op slooppanden werden borden geplaatst met: 'Familiehotel' 'Oh, zeker zelf geregeld!', op autowrakken stond de tekst 'Huurauto' 'Oh, zeker zelf geregeld!' en in grachten en vijvers werden borden geplaatst met 'Tropisch Zwemparadijs' 'Oh, zeker zelf geregeld!'

Een reis boeken via een ANVR-reisonderneming, online, telefonisch of op het reisbureau, zorgt voor kwaliteit, zekerheid, garantie en gemak. Gedurende deze reisbranchecampagne worden ook advertenties, banners en een speciale campagnewebsite www.reisprofessionalgezocht.nl ingezet. Op deze website kunnen geĂŻnteresseerden ook informatie vinden over werken in de reisbranche.