Gemeente Soest

.

Sportieve start Met belgerinkel naar de winkel

11 mei

Afgelopen zaterdag heeft wethouder Krijger de aftrap gegeven van de campagne `Met belgerinkel naar de winkel'. Op het bekende `Holland Sport Wielerspel' deed hij een poging om een snelle tijd neer te zetten.

Aftrap van de campagne Met belgerinkel naar de winkel

Ook verschillende voorbijgangers gingen de uitdaging aan en `fietsten' twee rondjes op het speciale parcours. De snelste tijd werd uiteindelijk neergezet door Gert-Jan van Dijkhuizen. Met 24,7 seconden op de klok won hij een set fietsroutes.

De gemeente Soest doet voor de tweede keer mee aan de landelijke campagne `Met belgerinkel naar de winkel', omdat zij het gebruik van de fiets voor korte fietsritjes, bijvoorbeeld naar de winkel, wil stimuleren. Fietsen is goed voor de gezondheid en beter voor het milieu (lucht). Fiets en je wint altijd!

Sparen

Van 9 mei tot en met 27 juni krijgen inwoners, wanneer zij op de fiets of lopend boodschappen doen, bij een van de 65 deelnemende winkeliers in Soest en Soesterberg een stempel. Een volle spaarkaart met 10 stempels kan ingeleverd worden in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkeliers. Na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken.

Meer informatie op deze website: Met belgerinkel naar de winkel