Gemeente Soest

.

Hondenlosloopterrein Dalweg/Weegbreestraat wordt volledig omheind

11 mei

Het losloopterrein voor honden aan de Dalweg, hoek Weegbreestraat, nu alleen met een hekwerk langs de Dalweg, wordt volledig omheind. In de tweede helft van mei 2009 worden de werkzaamheden uitgevoerd.

De gemeente heeft in de afgelopen tijd diverse verzoeken van hondenbezitters maar ook van politiesurveillanten gekregen om het losloopterrein aan de Dalweg, hoek Weegbreestraat volledig te omheinen. Met het plaatsen van een hekwerk rondom het terrein wordt duidelijker waar de honden los mogen lopen en wordt voorkomen dat loslopende honden in een onbewaakt moment de weg opschieten.

In week 21 en 22 vinden de werkzaamheden plaats. Eerst wordt het huidige hekwerk verwijderd. Vervolgens wordt maandag 25 mei 2009 een voetpad aangelegd, waarna na verwachting woensdag 27 mei het nieuwe hekwerk met twee toegangspoorten wordt geplaatst. De toegangspoorten worden aan de zijde van de Dalweg geplaatst. Het nieuwe voetpad ligt binnen het hekwerk, van toegangspoort tot toegangspoort.

In de dagen tussen het verwijderen van het huidige hekwerk en het plaatsen van het nieuwe hekwerk is het losloopterrein dus niet omheind. Hondenbezitters zullen hun loslopende honden deze paar dagen goed in de gaten moeten houden of eventueel de hond aanlijnen, om te voorkomen dat een hond de weg opschiet.