Twee projecten genomineerd voor de Veilig Ondernemenprijs 2009

11/05/2009 12:05

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Twee projecten gericht op preventie van criminaliteit tegen het bedrijfsleven zijn genomineerd voor de Veilig Ondernemenprijs 2009. De genomineerde projecten zijn:

Veiligheidsproject Oirschot Veilig en Collectieve preventie bedrijventerrein de Wildeman Zaltbommel.

Tijdens het Congres Veilig Ondernemen 2009 - Schakel(t) in de veiligheidsketen - op donderdag 28 mei aanstaande maakt minister Hirsch Ballin van Justitie bekend welk van de twee genomineerde projecten zich de winnaar mag noemen van de Veilig Ondernemenprijs 2009.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 Euro en werd ook in 2005 en 2007 uitgereikt. Het congres vindt plaats in congrescentrum de Reehorst te Ede.

Veiligheidsproject 'Oirschot Veilig'

Het idee achter het project is ontstaan tijdens vergaderingen van de stichting beveiliging bedrijventerreinen Oirschot. Tijdens deze vergaderingen kwamen knelpunten naar boven waarbij het gemis aan integraal denken, kennisachterstand op veiligheid en beveiliging en verschuiving van criminaliteit steeds aan de orde kwam. De oplossing is gevonden in een collectieve aanpak voor alle ondernemers in de gehele gemeente Oirschot. Bedrijventerreinen, binnenstad én buitengebied zijn hierin meegenomen en aangesloten. Door middel van een veiligheidsmap voor alle ondernemers, een "menukaart" veiligheid en beveiliging en andere maatregelen wordt gewerkt aan een totale integrale benadering van veiligheid.

Collectieve preventie bedrijventerrein de Wildeman Zaltbommel

Het initiatief is ontstaan uit de eis om in een zo vroeg mogelijk stadium van de aanleg van een bedrijventerrein rekening te houden met veiligheid en beveiliging. Zowel voor als tijdens de bouw is rekening gehouden met de beveiligingsdoelstellingen. Door tijdens de aanleg al rekening te houden met een minimaal aantal toegangswegen, koppeling van cameratoezicht aan de alarmsystemen van de bedrijven en adequate alarmopvolging is er al anderhalf jaar geen inbraak geweest.

Jury Veilig Ondernemenprijs 2009

De jury voor de Veilig Ondernemenprijs 2009 bestaat uit Lodewijk Tonino (voorzitter), Mark Knaapen, sectordirecteur gemeente Weert en Rob Hartgerink, directeur 'Management en Werk'. Secretaris van de jury is Rodney Haan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het CCV is belast met de organisatie van de prijs.





http://www.hetccv.nl/dossiers/Ondernemen/Congres-Veilig-Ondernemen-2009.html




Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid