Politie Gelderland-Midden

Getuigen gezocht van opmerkelijk verkeersongeval
Publicatiedatum: 11-5-2009 12:48:32

BENNEKOM - De politie is op zoek naar getuigen van een opmerkelijk verkeersongeval tussen een bromfietser en een bestelauto met aanhanger, dat zich afgelopen vrijdag 8 mei voordeed op de Heelsumseweg in Bennekom. Een negentienjarige bromfietsster uit Bennekom raakte daarbij bekneld en zou tientallen meters zijn meegesleurd. Het slachtoffer raakte daarbij wonderwel lichtgewond.

Omstreeks half vier reed het slachtoffer over de Heelsumseweg in Bennekom toen er vanaf de Selterskampweg een bestelauto met aanhanger de Heelsumseweg opreed zonder daarbij voorrang te verlenen. Als gevolg daarvan kwam de bromfietsster klem te zitten tussen de stoeprand en de aanhanger en werd zo tientallen meters meegesleurd. Op enig moment lukte het de Bennekomse om vrij te komen waarna ze op de verkeerde weghelft kwam te vallen. Een passant ontfermde zich over het meisje. Het slachtoffer bleek enkele (lichte) verwondingen te hebben opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Onbekende automobilist
De bestuurder van de bestelauto reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. De politie hoopt nu aan de hand van getuigen de bestuurder op te kunnen sporen. Met name een tot dusver onbekende automobilist, die achter de bestelauto zou hebben gereden en de aanrijding mogelijk gezien heeft, wordt verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. (09-063644)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---