Gemeente Reimerswaal


Gemeente Reimerswaal ontvangt Zeeuwse Gemeenten

Geplaatst op: 11-05-2009
door: ()

De gemeente Reimerswaal ontvangt op 11 mei de Vereniging van de Zeeuwse Gemeenten voor de jaarlijkse ledenvergadering. Hiervoor zijn alle Zeeuwse raadsleden, burgemeesters en wethouders uitgenodigd. Op 11 mei zullen er een honderdtal bestuurders uit heel Zeeland kennismaken met `Het andere Reimerswaal'. Reimerswaal is bekend om de vele schaal- en schelpdierbedrijven in en om Yerseke, de agribusiness in Kruiningen maar daarnaast heeft Reimerswaal nog meer bijzonders te bieden.

Zo zullen de bestuurders een kijkje mogen nemen in de keuken van het bijzondere restaurant Manoir Inter Scaldis. Dit restaurant is een voorbeeld van een prachtig bloeiend bedrijf met stevige wortels in Reimerswaal. Nationaal en internationaal bekend en gewaardeerd getuige de vele binnen- en buitenlandse bezoekers. Daarna zal de reis in het `onbekende Reimerswaal' zich voortzetten naar Rilland. Hier treffen we haast verborgen in de polder een ander bijzonder bedrijf, Limagrain. Dit bedrijf geniet nationaal en internationale bekendheid op het gebied van veredeling van zaden en granen.
Na dit bezoek zal de algemene ledenvergadering worden gehouden in de ambiance van het golfterrein "Reymerswael" in Rilland. Deze locatie bevind zich tussen natuurgebied, industrie en de Westerschelde. De middag zal worden beëindigd waar we zijn gestart om ook daadwerkelijk te proeven wat Reimerswaal zo bijzonder en verrassend maakt.