Politie Zeeland


---


W-968-2009 24-jarige VLissinger aangehouden
Een 24-jarige Vlissinger is vannacht omstreeks 02.40 uur aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur van een geleende auto zat.
De man reed over de Spuikomweg in Vlissingen. Hij reed daar ongeveer 80 kilometer per uur, dus agenten besloten hem te controleren. Zij gaven hem een stopteken. Hij gaf geen gehoor aan dit stopteken en reed nog verder. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis zette hij zijn auto neer en toen konden agenten hem aanspreken. Toen bleek dat de man geen rijbewijs had en dat hij behoorlijk had gedronken. Hij moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij vijf keer zoveel alcohol op had als toegestaan. De auto waarin hij reed (niet zijn eigendom) is in beslag genomen. De Vlissinger is al vaker veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Z-969-2009 Alcoholcontrole in Sluis
Zondagavond is tussen 17.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Rondweg in Sluis.
Bij deze alcoholcontrole zijn 278 blaastesten afgenomen. Er werd voor 6 bestuurders een proces-verbaal opgemaakt en deze betrokkenen kregen allemaal een rijverbod. De resultaten van de blaastesten liepen uiteen van anderhalf tot tweeënhalf keer teveel gedronken.

W-970-2009 Ongeluk op nieuwe weg A58
Op het nieuwe weggedeelte van de A58 bij Nieuw en Sint Joosland is vanmorgen rond 10.00 uur een eenzijdig ongeluk gebeurd.
Een 27-jarige automobilist uit Rotterdam reed over die weg. Toen hij werd ingehaald door een andere automobilist vloog er iets onder die auto vandaan. De Rotterdammer week daar voor uit en raakte een rood-wit bebakeningsbord. Hierna kwam zijn auto tegen een aarden geluidswal tot stilstand. De auto was behoorlijk beschadigd en is afgesleept door een takelbedrijf. De bestuurder zelf heeft geen verwondingen opgelopen.

W-971-2009 Motor gestolen in Vlissingen
Tussen zaterdag 9 mei 21.00 uur en zondag 10 mei 11.00 uur is vanuit de Glacisstraat in Vlissingen een motorfiets gestolen.
Het betreft een zwarte Honda Sabre voorzien van het kenteken MP-31-FV. De motor had geen accu, dus het is niet waarschijnlijk dat de dieven ermee weggereden zijn.