Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 11-05-2009

Auto in Chaam gestolen en in Goirle terug gevonden

GOIRLE / CHAAM: De politie heeft vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.30 uur in de wijk Hoge Wal in Goirle een kort daarvoor bij een woninginbraak in Chaam gestolen auto, een grijze BMW type 535d, terug gevonden.

Vannacht werd omstreeks 02.00 uur in Chaam ingebroken in een woning aan de Ganzenbeemd. De bewoners werden wakker van het alarm dat afging. Een van hen liep naar beneden en zag vanuit de woonkamer een man in zijn auto zitten die op de oprit stond. Een tweede man stapte in waarna de dieven wegreden. De eigenaar van de woning zag dat een keukenraam geforceerd was. Kennelijk was de woonkamer doorzocht, waarbij de dieven ook de autosleutels hadden gevonden.

De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. De gestolen auto werd gezien en weer uit het oog verloren toen die met hoge snelheid vanuit Poppel (B) richting Nederland reed. Kort daarna werd de auto onbeheerd in Goirle aangetroffen. Er is nog met een speurhond naar de daders gezocht, doch deze zijn niet meer
aangetroffen. De auto en de woning waarin is ingebroken worden op sporen onderzocht.

Arrestatie na huiselijk geweld in Tilburg Noord

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.20 uur in de wijk Heikant een 32-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn 35-jarige vriendin mishandeld hebben. Ook had hij de ruit van de voordeur haar woning ingeslagen. De verdachte is in verzekering gesteld.

De agenten zagen ter plaatse op straat een man op de grond liggen die door omstanders in bedwang werd gehouden. De man die op de grond lag bleek ruzie met zijn vriendin te hebben gehad en had haar volgens getuigen mishandeld. Hij zou haar onder meer in het gezicht hebben geslagen Bij de trap en voordeur van de woning van het stel lag veel bloed. Kennelijk had de verdachte de ruit ingeslagen en zich daarbij bezeerd. Het slachtoffer bleek erg bang van haar vriend te zijn. Ze wilde geen aangifte doen. Haar vriend, waarmee ze kennelijk niet samenwoont, is ter plaatse aangehouden. Hij had een verwonding aan zijn linkerarm, kennelijk door het inslaan van de ruit. De politie stelt ambtshalve een nader onderzoek in.

Tuinhuisinbreker dankzij alerte getuige opgepakt

TILBURG: De politie heeft zondagavond, omstreeks 22.00 uur, na een tip van een alerte getuige, op het Theresiaplein een 30-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een tuinhuisje. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zondagavond meldde een getuige telefonische aan de politie dat er werd ingebroken in een tuinhuis van een woning aan de Oude Langesteraat. De tipgever gaf tevens door dat de kaalgeschoren inbreker een
computerkast onder zijn armen had en bij het speeltuintje aan het Theresiaplein over de muur klom. De agenten hebben de door de getuige bedoelde man bij die muur aangehouden. Aan de andere zijde van de muur stonden enkele kliko's met op een daarvan een computerkast. Ook werd een schoenspoor veilig gesteld. Door de benadeelde is aangifte gedaan. De aangetroffen computerkast was uit zijn tuinhuis gestolen.

Politie onderzoekt inbraak speelgoedwinkel

OISTERWIJK: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een speelgoed winkel aan de Lind. De inbraak moet gebeurd zijn tussen zaterdag 17.20 uur en zondag 06.00 uur . De inbrekers zijn vermoedelijk een muurtje over geklommen, waarna ze aan de achterzijde een deur hebben open gebroken die toegang geeft tot het magazijn. Eer is voor enkele duizenden euro's aan spullen gestolen. De politie heeft zondag een buurtonderzoek ingesteld. Er is inmiddels ook een aangifte van de winkelier opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-05-2009 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |