Gemeente Spijkenisse


Meimaand Milieumaand: activiteiten 8 tot en met 16 mei 2009

11 mei 2009

Meimaand Milieumaand

Ook dit jaar is er weer van alles te beleven en te ontdekken tijdens de Meimaand Milieumaand.

Vrijdag 08 mei 2009: Fotoworkshop dieren in de natuurfotografie Dit jaar zal professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw handreikingen geven voor het schieten van een mooie plaat waarop het dier centraal staat. De Paauw laat zien dat er in de omgeving van Spijkenisse ook mooie dierenfoto's te maken zijn.

Start: 07.00 uur. De workshop duurt de hele dag. Locatie: Nader bekend te maken (bij inschrijving). Deelname: EUR 65,--.

Zaterdag 09 mei 2009: Excursie naar Reinis
Vertegenwoordigers van Reinis geven tijdens een rondleiding uitleg over de afvalinzameling in Spijkenisse en vooral over het goed splitsen daarvan. Centraal staat hoe het milieu daarbij zo veel mogelijk gespaard kan worden.

Tijd: 13.00 - 15.00 uur, de rondleiding duurt 2 uur. Locatie: Elementenweg (locatie Reinis).
Aanmelden: Bij het Milieu Huis
Deelname: Gratis.

Zaterdag 09 mei 2009: Bloemschikken voor moederdag Op de kinderboerderij in het Centrumpark kunnen kinderen vanaf 5 jaar een mooi bloemstukje maken voor hun moeder, onder leiding van de vrijwilligers van Groei & Bloei. De eerste groep begint om 13.30 uur en de tweede groep om 14.45 uur.

Aanvang: 13.30 en 14.45 uur.
Inlichtingen: kers0327@planet.nl
Aanmelden: Bij de kinderboerderij of tijdens de Geraniummarkt op 02 mei 2009.
Deelname: EUR 2,50

Zondag 10 mei: Roofvogel vliegdemonstraties
Dit jaar zal het team van Van Maaren roofvogeldemonstraties weer diverse roofvogels laten vliegen bij de bloem aan de Maasboulevard. Ook vertellen zij over de diverse soorten. Behalve in hun vlucht kunnen de roofvogels ook `in rust' bekeken worden. Kinderen kunnen vogelhuisjes timmeren.

Tijden: 12.00 - 16.00 uur
Locatie: Maasboulevard.
Informatie: Milieu Huis
Toegang: Gratis

Dinsdag 12 mei 2009: Lezing dagroofvogels
Martin Molet geeft een lezing over de dagroofvogels die in deze regio voorkomen. Ondersteund met beeld en geluid, zal hij diverse soorten belichten. Molet is roofvogeldeskundige uit de Hoeksche Waard.

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Milieu Huis
Toegang: Gratis

Zaterdag 16 mei 2009: Vaartocht met de Fortuna door Deltanatuur Tijdens deze vaartocht vertellen gidsen welke natuurgebieden te zien zijn en welke bijzondere vogels en andere dieren zich daar bevinden. De tocht gaat over het Spui en rondom de zandplaten in het Haringvliet. Er is tijdens de tocht extra aandacht voor natuurontwikkeling en er is een specialist op het gebied van de vistrek door het Spui en het Haringvliet.

Tijden: Inschepen om 08.30 uur, vertrek om 09.00 uur, terug om 14.00 uur.
Locatie: Fortuna, haven van Spijkenisse.
Aanmelden: Milieu Huis
Kosten: EUR 15,--, inclusief koffie met gebak

Externe links


* Milieu-Huis [Let op! De website www.milieu-huis.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Meimaand Milieumaand