Gemeente Almelo

Geboorteloket Almelo viert tiende verjaardag

11 mei 2009 - Het Almelose geboorteloket in Ziekenhuis Groep Twente viert op 12 mei 2009 haar tienjarig jubileum. Om deze dag te markeren zullen alle ouders die op die dag aangifte doen van de geboorte van hun kind een kleine attentie ontvangen. Daarnaast zal de burgemeester tussen 16.00 en 17.00 uur aanwezig zijn om de aangiften van geboorte in ontvangst te nemen.

Precies 10 jaar geleden werd de eerste baby bij het geboorteloket in Ziekenhuis Groep Twente (toen nog Twenteborg Ziekenhuis) aangegeven. Met de samenwerking tussen het ziekenhuis en de Gemeente had Almelo de primeur. Het was de eerste Gemeente in de regio waar het mogelijk was om in het ziekenhuis aangifte te doen van geboorte.

Het geboorteloket is een extra service richting de burgers. De wet eist namelijk dat kinderen binnen drie dagen worden aangegeven in de plaats waar ze geboren worden. Voorheen kon dat alleen in het Stadhuis. Met het geboorteloket kunnen ouders ook in het ziekenhuis terecht voor de aangifte. Ziekenhuis Groep Twente stelt de ruimte en de voorzieningen beschikbaar. Elke werkdag is er van 8.30 uur tot 9.30 uur een medewerker van de Gemeente Almelo aanwezig voor de aangifte. In de loop van de jaren hebben heel wat mensen gebruik gemaakt van deze service.