Politie Zaanstreek-waterland

Twee personen aangehouden na bijtincident

Purmerend, 10-05-2009 o Zondagmiddag rond 15.15 uur werd de hulp van de politie ingeroepen op de Overlanderstraat omdat er honden met elkaar aan het vechten waren en er 1 persoon was gebeten.De politie arriveerde met meerdere eenheden.

Een 31-jarige man bleek in zijn schouder te zijn gebeten door de hond van een 23-jarige vrouw. De man was op bezoek in de buurt en kreeg woorden met de vrouw. Toen hij het huis uitliep ontsnapten er 2 honden. De honden van de man en vrouw gingen vervolgens met elkaar in gevecht. Vervolgens werd de 31-jarige Purmerender gebeten. De 23-jarige Purmerendse is aangehouden en haar hond inbeslaggenomen. Die is door de dierenambulance naar een asiel gebracht. De politie laat een onderzoek instellen naar het gedrag van de hond. Het is niet de eerste keer dat hij iemand heeft gebeten. Ook stelt de politie een onderzoek in naar de overige 2 honden die bij het gevecht betrokken waren.

De 31-jarige is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis om te worden behandeld aan zijn verwondingen, die moesten gehecht worden. Hij kwam zich later melden op het bureau om aangifte te doen. Hij beweert dat de vrouw haar hond heeft aangemoedigd hem te bijten. Echter, ook hij werd aangehouden, omdat de 23-jarige vrouw beweert geslagen te zijn door hem. De politie doet verder onderzoek.