Gemeente Noordenveld

Daltonschool De Eskampen

Officiële opening Daltonschool De Eskampen

Gepubliceerd op: 04 mei 2009

Wethouder Oeds Keizer, portefeuillehouder Onderwijs, opent op vrijdag 8 mei 2009 om 11.30 uur samen met de leerlingen het nieuwe gebouw van Daltonschool De Eskampen, aan de Boerakkerweg te Peize. Een mooi en functioneel gebouw op de 'campus' van Peize naast de openbare school 't Spectrum', sportvoorzieningen en de buitenschoolse opvang.

De leerlingen en het personeel maken al een paar maanden gebruik van de school en voelen zich er al helemaal thuis. Belangstellenden kunnen 's avonds een kijkje nemen in de nieuwe school.

In januari 2008 ging de schop de grond in voor de nieuwbouw van De Eskampen. Tijdens de voorbereidingen voor de nieuwbouw is aan alle gebruikers van de school gevraagd wat voor school er moest komen. Dit leverde voldoende materiaal op voor een programma van eisen. Architect Alena Ulesava van architectenbureau Bureau Bos heeft alle wensen vertaald in een prachtig ontwerp.

Een bouwgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de school, de Gemeente Noordenveld en het architectenbureau, boog zich vervolgens over dit ontwerp. Een lang proces van tekenen, bijschaven, nadenken, discussiëren en vooral kiezen, leverde uiteindelijk het definitieve ontwerp op. Bouwbedrijf Siersma uit Leek en Installatiebedrijf Stetech hebben in goede samenwerking de nieuwe school binnen één jaar gerealiseerd.

Oeds Keizer: "Ik ben erg trots op weer een nieuwe basisschool voor Peize. De beide gebouwen zijn een soort van broertje en zusje van elkaar. Het is een moderne, lichte, frisse school geworden die aan alle wensen van de gebruikers voldoet. Een gebouw van hoge kwaliteit, waarbij rekening is gehouden met een optimale luchtkwaliteit, milieueisen en duurzaamheid".