Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 11 mei 2009

* CONTROLE IN WONING NA TIP AAN POLITIE
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een onderzoek ingesteld in een woning nadat een oplettende getuige melding maakte.
Zondagochtend rond kwart voor elf stelde de politie een onderzoek in bij een woning waarbij door de oplettende getuige was gezien dat iemand daar bezig was met het sjouwen met vuilniszakken. Agenten spraken twee mannen aan die daar bezig waren. Ze verklaarden bezig te zijn met verhuizen, maar de agenten vertrouwden het niet. De politiemensen stelden een onderzoek in de woning in, waarna de agenten een ontmantelde hennepkwekerij aantroffen. De 32-jarige hoofdbewoner verklaarde dat hij een hennepkwekerij hier had gehad. De kwekerij was niet meer aanwezig. De politie onderzoekt de toedracht.


* AUTO IN BESLAG GENOMEN NA RIJDEN MET ALCOHOL OP

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden en zijn auto in beslag genomen nadat hij met alcohol achter het stuur zat. Zondagochtend rond zeven uur controleerden agenten op de Maasboulevard een bestuurder van een auto. De bestuurder, een 39-jarige Rotterdammer, bleek met 310 ugl teveel gedronken te hebben. Hierop hielden politiemensen de man aan. Aangezien het rijden onder invloed niet de eerste keer was, namen agenten zijn auto in beslag. De politie onderzoekt de toedracht.


* MISHANDELING OP VOETBALVELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die een mede-speler op het voetbalveld een kopstoot had gegeven. Zondagochtend rond kwart over elf kreeg de politie melding van een mishandeling op een voetbalveld aan de Couwenhoekseweg. Daar had een speler een andere speler op het voetbalveld een kopstoot gegeven. De 47-jarige man uit Capelle aan den IJssel is met een scheurtje in zijn neus en zware hoofdpijn overgebracht naar het IJsselland ziekenhuis. Agenten hebben hierop de verdachte, een 38-jarige man uit Barendrecht, aangehouden. De agressieve voetballer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek


* AANHOUDING NA INBRAAK
ROTTERDAM-OOST/OUD CROOSWIJK - De politie heeft een jongen aangehouden na een inbraak in een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg.
Zondagavond rond kwart over tien kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er was ingebroken in een woning. Agenten stelden direct een onderzoek bij de woning in. Buiten het huis troffen ze enkele spullen aan waaronder een fiets en een flatscreen. Het raam aan de voorzijde stond open en was ontwricht. Andere collega's hadden intussen een onderzoek in de omgeving ingesteld en hadden drie verdachten zien rennen. Agenten hielden één van hen, een 16-jarige Rotterdammer, aan en brachten hem over naar een politiebureau. Daar is hij door politiemensen ingesloten voor nader onderzoek. De verdachte had geen ID bij zich; dit is door zijn moeder op het politiebureau gebracht.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA MELDING OVERVAL

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een verdachte aangehouden na een melding van een overval in een café.
Zondagmiddag rond kwart voor één kreeg de politie de melding dat er een overval gaande was in een café aan de Doklaan. Direct gingen meerdere politie-eenheden naar het pand toe. Daar bleek dat een klant een medewerker flink had beetgepakt en eiste dat ze geld zou wisselen zodat hij weer kon gokken. De agressieve gast had ook enkele glazen kapot gegooid. Agenten hebben de 36-jarige man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* GETUIGENOPROEP NA VERNIELING AAN AUTO'S

ROTTERDAM-ZUID/CARNISSE - De politie verspreidt een getuigenoproep nadat er meerdere vernielingen zijn gepleegd aan auto's; bij negen auto's die geparkeerd stonden aan de Lepelaarsingel waren 1 of meerdere banden lek geprikt. Agenten kregen deze melding zondagochtend rond negen uur. De politie vraagt getuigen, dan wel mensen die anderszins informatie hebben, om contact met de recherche op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

* ALCOHOLCONTROLE BIJ MAASTUNNEL
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd bij de Maastunnel. Zondagochtend vroeg van zes uur tot acht uur voerden agenten een alcoholcontrole uit. Hierbij moesten 96 bestuurders blazen. Eén van hen had teveel alcohol op.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA BELEDIGING
BERGSCHENHOEK/LANSINGERLAND- De politie heeft een man aangehouden nadat hij politiemensen beledigde en rommel veroorzaakte. Zondagochtend rond vijf uur zagen surveillerende agenten twee jongens op de Berkelseweg. Ze blokkeerden de weg met tuinmeubelen, verkeersborden, kaarsenstandaarden en vuilcontainers. De jongens beledigden de agenten. Toen agenten de verdachten wilden aanhouden, renden ze richting de Mossenbuurt. Op het Rendiermos is één van hen aangehouden na een achtervolging. De 21-jarige man uit Bergschenhoek is door agenten overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VAN VERDACHTE NA DIEFSTAL FIETS

ROTTERDAM-NOORD/PROVENIERSWIJK - De politie heeft een verdachte aangehouden na de diefstal van een fiets.
Zondagmorgen rond half negen zagen medewerkers van de afdeling Cameratoezicht dat een man op het Proveniersplein een fiets aan het stelen was uit de omheinde fietsenstalling. Agenten gingen direct naar de locatie, en troffen de verdachte in de omgeving aan. Hij ontkende in alle toonaarden, maar agenten troffen bij hem in de tunnel de fiets aan. De 69-jarige Rotterdammer is door agenten aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA VERNIELING RUIT VAN TRAM

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een jongen aangehouden die met stenen naar een tram had gegooid.
Zondagavond rond tien uur kreeg de politie melding dat enkele jongeren bij de tramhalte van de L. Pincoffsweg met stenen naar langsrijdende trams aan het gooien waren. Dit zou zijn gebeurd naar aanleiding van een bekeuringsituatie van de RET aan het Wilhelminaplein. Eén van de jongens had een ruit vernield van de tram. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en zagen de groep bij een snackbar aan de Vuurplaat. Bij het zien van de politiemensen, rende de groep weg richting de Laan op Zuid. Een andere politie-eenheid kwam de Maaskantstraat op rijden en hield een verdachte aan. De 17-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* AGRESSIEVE MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING EN VERNIELING

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heef te een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling en vernieling. Maandagochtend vroeg rond twee uur kreeg de politie melding dat een man een autoruit had vernield en tevens iemand had mishandeld op de Nieuwe Binnenweg. Toen agenten direct naar de locatie gingen, zagen ze dat een verdachte werd vastgehouden door een man. De verdachte is overgenomen en in de politiebus geplaatst. Na getuigenverhoor bleek dat meerdere dames over straat liepen en door de verdachte waren aangesproken voor een sigaret. Eén van de dames had de man de sigaret gegeven. De man liep ermee weg, maar verloor zijn evenwicht en viel tegen een fiets. Hij verloor hierbij de sigaret en liep boos terug naar de dames. Deze gingen er hierop snel vandoor richting hun auto en deden deze op slot van binnenuit. De agressieve man werd hierop boos en sloeg de ruit van het portier aan de bijrijderskant in. De man kroop hierop de auto in, vernielde de binnenspiegel en begon de slachtoffers te krabben. Een voorbijganger die zich ermee bemoeide, kreeg een klap van de verdachte. De voorbijganger heeft vervolgens de agressieve man vastgehouden tot de politie kwam. De 27-jarige Schiedammer bleek ook veel alcohol te hebben gedronken met 900 ugl. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek naar de toedracht.


* AANHOUDING NA ACHTERVOLGING MET HOGE SNELHEDEN

ROTTERDAM-ZUID/ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een 26-jarige Rotterdammer aangehouden na een achtervolging waarbij snelheden van tot de 150 kilometer per uur zij gehaald. Zondagmiddag rond 12 uur zagen een agent een bestuurder in een auto rijden die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De medewerker van de Zeehavenpolitie, die in een burgerauto reed, informeerden collega's. Toen de verdachte erachter kwam dat hij achtervolgd werd, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Dit leidde tot een achtervolging met hoge snelheden, ondermeer door de Maastunnel en over fietspaden. Op de Aelbrechtskade reed hij zijn banden lek en ging er rennend vandoor. Agenten omsingelden de man, hebben pepperspray gebruikt en hielden hem aan. De 26-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man bleek ondermeer met een ingevorderd rijbewijs te rijden. Hij was tevens onder invloed van alcohol en in zijn auto was GHB aangetroffen. De politie onderzoekt de toedracht.

Zondag 10 mei 2009


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN MISHANDELING AAN

BRIELLE - Politiemensen van het district de Eilanden surveilleerden in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond één uur in de Varkensstraat in Brielle toen zij werden aangesproken door een man met een bebloed gezicht. Deze man, een 20-jarige Delftenaar, vertelde dat hij was mishandeld door een jongeman en hij wees daarbij op twee personen die richting de Turfkade liepen. Eén daarvan rende plotseling weg. Na een korte achtervolging kon deze jongeman, 17 jaar en afkomstig uit Brielle, worden aangehouden. Dat ging niet van stel op sprong, de jongeman was zeer recalcitrant.


* POLITIE TREFT GESTOLEN FIETS AAN BIJ GROEP JEUGD

HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een 18-jarige jongen uit Hellevoetsluis aangehouden voor openbare dronkenschap en het hebben van een gestolen fiets. De jongen maakte deel uit van een groepje jeugd dat zich zaterdagnacht om ongeveer twaalf uur nogal luidruchtig ophield bij een bankje aan de Plataanlaan/Korenaar. Toen de politiemensen hen sommeerde weg te gaan, weigerde de jongen dat te doen. Hij was dronken en maakte vervelende opmerkingen. Toen de rest van de groep wel was vertrokken bleven de verdachte en twee fietsen over. Eén van die twee bleek gestolen en die was van de overgebleven verdachte. Hij is daarom aangehouden voor openbare dronkenschap. Naar hoe de verdachte in het bezit is gekomen van de gestolen fiets wordt een onderzoek ingesteld.


* POLITIE HOUDT DRIE 16-JARIGEN AAN VOOR VERNIELING

ROTTERDAM - Tien auto's die op de Jacques Dutilhweg stonden geparkeerd zijn zaterdagavond beschadigd door drie jongelui. Het groepje van twee 16-jarige jongens en een even oud meisje, allen afkomstig uit Rotterdam, liepen die avond rond tien uur over de auto's heen en zodoende raakten de auto's beschadigd. Zij zijn aangehouden en de ouders zijn in kennis gesteld. De eigenaren van de auto's zijn verwezen naar de politie voor het doen van aangifte.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg tussen twaalf en negen uur, heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Stadhoudersweg (stad ingaand) en op de Schiekade. In totaal is tegen vijf automobilisten proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Eén van hen bleek nog een boete open te hebben en die heeft hij voldaan. Tegen een andere bestuurder is proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN MET GESTOLEN FIETS

ROTTERDAM - Een 15-jarige jongen fietste zaterdagavond, rond half acht op het Eudokiaplein in Rotterdam. Het viel surveillerende politiemensen op dat het wel een erg mooie damesfiets was waar de jongeman op reed. Zij controleerden hem en het bleek dat de fiets in september 2008 in Rozenburg was gestolen. Toen zij hem aan wilden houden werd de verdachte zeer recalcitrant en ook de omstanders begonnen zich er mee te bemoeien. De jongen is toch aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* TWEE MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

ROTTERDAM - Zij hadden het plan opgevat een hut te bouwen en daarom namen een broer en een zus van 15 en 13 jaar oud, zaterdagochtend om half negen, hout weg van een bouwplaats aan de Slinge. Medewerkers van Stadstoezicht zagen dat de twee een aantal triplex platen meenamen en daarmee naar een woning aan de Slinge liepen. Politiemensen die daar gingen kijken troffen de platen aan in de tuin. De twee verklaarden een hut te willen bouwen en daar hadden zij het hout voor nodig. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De moeder van de twee is in kennis gesteld. De broer en zus kregen een HALT proces-verbaal.


* POLITIE BEKEURT 5 MANNEN VOOR UITLOKKING PROSTITUTIE

ROTTERDAM - Op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West is in de nacht van zaterdag op zondag, tussen tien en twee uur een actie gehouden tegen overlast door bezoekers van prostituees. 2 vrouwelijke politieagenten in burger werden 5 maal door potentiële klanten aangesproken en benaderd om hen hun diensten aan te bieden. In vier gevallen werd proces-verbaal opgemaakt en een vijfde verdachte bleek een 36-jarige Hongaar te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij betaalde direct een boete.


* ZES GEWONDEN BIJ FRONTALE BOTSING
OUDDORP - Een 38-jarige automobilist uit Dordrecht botste zaterdagmiddag rond zes uur tegen een andere auto met daarin een gezin met twee kinderen. De man uit Dordrecht, die met zijn 73-jarige vader in de auto reed in de richting van Goedereede, raakte door onbekende oorzaak met zijn wielen in de berm waarna hij de macht over het stuur verloor. Hij reed vervolgens de verkeerde weghelft op botste frontaal op een tegenligger met daarin het gezin uit Ouddorp, een vader, een moeder en twee zoontjes van één en vijf jaar oud. De beide auto's raakten zwaar beschadigd en alle inzittenden van de auto's zijn met verschillende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. De 38-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor rijden onder invloed. De aanrijding leverde veel hinder op voor het verkeer. De verkeersongevallendienst van de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt de toedracht van de aanrijding.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE MIDDELHARNIS

MIDDELHARNIS - De vrijwillige politie van het wijkteam Goeree-Overflakkee heeft zaterdag, tussen negen en vijf uur, een verkeerscontrole gehouden. 's Ochtends werd op de Bolletjesweg een algemene controle gehouden waarbij personenauto's en aanhangers werden gecontroleerd. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet vervoeren van een kind in een verplicht kinderbeveiligingssysteem, het niet afdekken van losse lading (zand) en geen aangekoppelde losbreekreminrichting. Verder werden diverse bestuurders gewaarschuwd voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en/of kentekenbewijs. 's Middags werd een snelheidscontrole met de laser gehouden op de Magdalenadijk in Oude-Tonge, de Bosweg in Ooltgensplaat en de N57 bij Stellendam. Op de eerste twee locaties werden geen overtredingen geconstateerd. Op de N57, waar '100' is toegestaan, overschreden negentien bestuurders de maximum snelheid. Twee rijbewijzen werden direct ingevorderd. Hoogst gemeten snelheid was daar 182 km/uur.

Zaterdag 9 mei 2009


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN DIRECT NA MISHANDELING

RET-MEDEWERKERS
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdagavond rond half tien, twee verdachten gearresteerd na de mishandeling van een trambestuurder en een conducteur op de Laan op Zuid.
De 23-jarige conducteur sprak de twee verdachten, Rotterdammers van 26 en 28 jaar oud, in de tram aan omdat zij alcohol aan het drinken waren en zich vervelend gedroegen. De verdachten bleven zich echter vervelend gedragen.
De conducteur liep naar de trambestuurder, gevolgd door de twee verdachten die zowel de conducteur als de 49-jarige trambestuurder plotseling mishandelden. De twee slachtoffers kregen meerdere rake klappen en raakten gewond. Reizigers en getuigen hebben tijdens de mishandeling ingegrepen.
De politie kreeg de melding 'spoedassistentie voor de RET' en ging direct met meerdere politiewagens naar de Laan op Zuid. Hier werden de twee verdachten meteen gearresteerd. De twee RET-medewerkers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De conducteur liep onder meer een hersenschudding, gekneusde ribben en mogelijk letsel aan zijn oogkas op. De trambestuurder, die na de mishandeling één van de verdachten heeft vastgehouden in afwachting van de politie, liep meerdere blauwe plekken en kneuzingen op.

De recherche is een onderzoek gestart. Vandaag worden de getuigen gehoord en zullen de aangiftes van de twee slachtoffers worden opgenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum, het hennepteam en een fraude-inspecteur van de ENECO hebben vrijdagmiddag een hennepkwekerij aan de Goudsesingel ontmanteld. Rond twaalf uur stelde het team een onderzoek in het pand in nadat surveillerende politiemensen een hennepgeur nabij het pand hadden geroken. In de kelder werden een hennepkwekerij met 250 grote planten en zo'n 10.000 stekjes aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf deed hiervan aangifte. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE ARRESTEERT VIJF VERDACHTEN TIJDENS ACTIE TEGEN DRUGS EN

NEEMT VUURWAPEN IN BESLAG
Politiemensen hebben vrijdagvond in totaal vijf verdachten aangehouden tijdens een drugsrunneractie.
Agenten in burger werden rond zeven uur op de Stadhoudersweg benaderd door twee Rotterdammers (16 en 18 jaar oud). De 18-jarige Rotterdammer vroeg of de politiemensen drugs wilden kopen. Hierop werd het tweetal aangehouden.
Rond negen uur 's avonds werden politiemensen aangesproken door een aantal mannen in een auto op de Stationssingel. Na de vraag of de politiemensen drugs wilden kopen, volgde de aanhouding van de drie inzittenden. Het drietal, Rotterdammers van 25, 29 en 30 jaar, is gearresteerd en in verzekering gesteld. Tijdens een onderzoek in de auto van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. de recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL TOKO
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een toko aan de Kreeftstraat die vrijdagmiddag rond twee uur plaatsvond.
Een nog onbekende man bedreigde de eigenaar met een mes en maakte een geldbedrag buit. De dader ging er in de richting van de Prins Alexanderlaan vandoor.
De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de recherche via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.