Gemeente Stein


Wereldwinkel Stein bedankt wethouder Ie

Op vrijdag 8 mei ontving wethouder José Ie een presentje uit handen van mevrouw Wilma Boonstra (Wereldwinkel) overhandigt het presentje aan wethouder José Ie. Wilma Boonstra namens de Wereldwinkel Stein. Dit gebeurde in het kader van de World Fair Trade Day en om te bedanken voor de inspanningen die de wethouder namens de gemeente verricht om armoede in breedste zin van het woord te bestrijden.

World Fair Trade Day
Zaterdag 9 mei is uitgeroepen tot World Fair Trade Day met âFairtrade, het juiste klimaatâ als campagne. Met deze campagne worden producenten in ontwikkelingslanden ondersteund door op een eerlijke manier handel te bedrijven.
Producenten in ontwikkelingslanden zijn in grote mate afhankelijk van bosbouw en landbouw. Luchtvervuiling, ontbossing en uitputting van landbouwgrond zijn directe bedreigingen voor de levensomstandigheden en gezondheid van mensen. Fairtrade is een handelssysteem dat als doel heeft om producenten te ondersteunen in ontwikkelingslanden. De Wereldwinkels proberen via Fairtrade handel te drijven met een minimale impact op het milieu en een maximale impact op armoedeverlichting en duurzame ontwikkeling.
âIk ben er voorstander van om alle manieren aan te grijpen om fairtrade te stimuleren en armoede te bestrijden. Daarom is Stein sinds vorige jaar ook een Millenniumgemeente. Uiteraard komt dit ook ten goede aan het milieuâ, aldus wethouder Ie.

Wereldwinkel
De wereldwinkel bestaat 40 jaar en ook Stein kent een vestiging. Ook zij hebben op 9 mei deelgenomen aan de World Fair Trade Day. Wethouder Ie is trots dat er een wereldwinkel is gevestigd in Stein. âDe gemeente Stein draagt hierdoor bij aan de ondersteuning in het levensonderhoud van mensen in ontwikkelingslanden. De wereldwinkel is van betekenis te noemen in armoedebestrijding in deze landenâ, aldus de wethouder.

Millenniumgemeente
Sinds april 2008 is Stein een millenniumgemeente en ondersteunt daarmee 8 doelen. Die doelen zijn voornamelijk gericht op vermindering van extreme armoede in de wereld. Stein steunt goede doelen en subsidieert middelbare schoolprojecten op het gebied van ontwikkelingswerk om jongeren bewust te maken van wereldwijde problemen als armoede en milieuvervuiling.