Gemeente Etten-Leur

Samenwerking Etten-Leur en Roosendaal op het gebied van ICT

image
image

Gemeenten Etten-Leur en Roosendaal werken samen op het gebied van ICT

De gemeenten Etten-Leur en Roosendaal zijn in de voorbije periode samen hard aan de slag geweest met het verder professionaliseren van de dienstverlening op het gebied van ICT. Een belangrijke stap hierin is het aangaan van een samenwerking op dit gebied tussen beide. Deze samenwerking is op maandag 11 mei bekrachtigd door burgemeester H. van Rijnbach-De Groot en burgemeester M. Marijnen.

Begin 2008 hebben de directieteams en de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Etten-Leur en Roosendaal besloten om de samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van ICT te verkennen. Het belangrijkste doel voor de samenwerking is het verbeteren van de ICT-dienstverlening. Deze verbetering wordt bereikt door inzet van personele capaciteit en kennis, door uniforme ICT-producten en dienstencatalogus, alsmede door flexibele inzet van personeel. Op maandag 11 mei is de samenwerking op ICT-gebied tussen de gemeenten officieel tot een feit gemaakt.

In het vorige jaar hebben de beide gemeenten gewerkt aan het op orde brengen van de personele basisbezetting. Hiervoor is een gezamenlijke wervingsactie gehouden. Daarnaast is er gewerkt aan het stroomlijnen van de ICT-processen, aan een communicatieplan en uiteindelijk een herverdeling van taken. Nu zijn beide gemeenten klaar voor de operationalisering van de samenwerking. Dit betekent onder andere dat er vanaf 11 mei gewerkt wordt met een gezamenlijke helpdesk en dat ICT-beheerders samen de ICT-platformen van beide gemeenten beheren. Ook worden voor de uitvoering van ICT-projecten kennis en capaciteit gedeeld. De samenwerking van de gemeenten op het gebied van ICT moet er uiteindelijk voor zorgen dat de dienstverlening optimaal wordt.

De samenwerking is een groeiscenario. Als over een tijdje blijkt dat deze samenwerking goed verloopt, kan het zijn dat andere gemeenten aansluiten.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeenten Roosendaal en Etten-Leur.

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl