Rechtbank 's-Hertogenbosch


Vrouw vrijgesproken van medeplegen moord

âs-Hertogenbosch, 11 mei 2009 - De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft een 42-jarige vrouw vandaag vrijgesproken van het samen met anderen vermoorden van een vrouw in Eindhoven.

Op 3 september 2008 is een vrouw in haar woning in Eindhoven opzettelijk en met voorbedachte rade om het leven gebracht. Een mannelijke verdachte verklaarde dat hij messteken heeft toegebracht. Voorafgaand aan de steekpartij heeft hij samen met een andere man geprobeerd het slachtoffer te wurgen. De 42-jarige vrouw woonde sinds een paar weken samen met de twee mannen en de vrouw in de woning van het slachtoffer. De vrouwelijke verdachte verklaarde dat ze vanuit de deuropening de wurgpogingen en de messteken heeft gezien.

Volgens de officier van justitie moeten een eerdere ruzie die avond waarbij de verdachte de vrouw sloeg en de daarop volgende handelingen, die hebben geleid tot haar dood, met elkaar in samenhang worden gezien. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van zes jaar. Volgens de rechtbank is komen vast te staan dat de vrouw niet betrokken was bij het maken van het plan en dat ze geen uitvoeringshandelingen verrichtte of aansporingen deed. Daarnaast is de rechtbank van oordeel dat de vrouw niet bewust en nauw samenwerkte met de twee mannelijke verdachten. De rechtbank sprak de vrouw vrij van het medeplegen van moord. De voorlopige hechtenis werd met ingang van 28 april jl. opgeheven.

De rechtbank veroordeelde de verdachte wel voor het slaan dan wel stompen van de vrouw op 3 september jl. De rechtbank legde haar - ook voor een diefstal in Helmond - een gevangenisstraf op van drie maanden.

LJ Nummer

BI3111

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 11 mei 2009 Naar boven