Gemeente Aalburg


Inzameling van plastic verpakkingsafval uitgebreid Plastic afval.jpg

De gemeente Aalburg gaat verder met de gescheiden inzameling van bijna al het plastic verpakkingsafval.

Naast het scheiden van bijvoorbeeld GFT-afval, glas en papier kunt u vanaf nu ook plastic verpakkingen zoals: flessen, flacons, tubes, plastic zakken, bakje en boterkuipjes scheiden van het overige afval. Hierdoor kan het plastic verpakkingsafval na inzameling worden gerecycled. En zo werkt u mee aan een schoner milieu!

Gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor u en het milieu. De recycling van plastic afval levert de grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor de productie van andere artikelen zoals bijvoorbeeld vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding: van afval naar grondstof!

Â

Daarnaast scheelt het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval ruimte in uw afvalcontainer!

Â

U kunt uw plastic verpakkingsafval ongewassen, eventueel met dop en al, bij voorkeur ingedeukt aanbieden. Daarbij is wel van belang dat het verpakkingsmateriaal leeg is en dat er geen papier, karton of (aluminium) folieresten meer aan zitten. Let wel: het betreft uitsluitend plastic verpakkingsafval. Dus geen andere plastic producten want daarmee worde de recylemogelijkheid van het ingezamelde afval verstoord. Zie voor informatie de lijst: "Wat wel, wat niet", die u onderstaand kunt downloaden.

Â

Binnen onze gemeente kunt u gebruik maken van de bestaande vijf milieuparkjes in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen en Meeuwen. De Plastic Heroes inzamelbakken worden regelmatig geleegd, dus als u uw plastic verpakkingsafval niet direct kwijt kunt, probeert u het dan aub op een andere dag nogmaals. Bij deze milieuparkjes wordt naast het plastic ook glas, drankenkartons en textiel ingezameld.


* watwelwatniet.jpg

* Brief gemeente Aalburg Plastic Heroes.pdf