Ingezonden persbericht


Actie voor grotere brandveiligheid van bewoners

Wooncompagnie in Hoorn geeft al haar huurders gratis rookmelder

Wooncompagnie is gestart met een unieke actie: al haar huurders krijgen een gratis rookmelder én kunnen extra melders bestellen tegen een sterk gereduceerd tarief. Wooncompagnie hecht veel waarde aan de veiligheid van de huurders en dus ook aan de brandveiligheid. Met rookmelders in huis is de kans dat een brand wordt overleefd vele malen groter, zo blijkt uit onderzoek. De actie is een doorslaand succes: een groot aantal huurders heeft zich inmiddels aangemeld.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een rookmelder levens redt; met een werkende rookmelder in huis is de kans dat een woningbrand wordt overleefd vele malen groter. De cijfers: In ons land breekt jaarlijks gemiddeld in zo'n 8000 woonhuizen brand uit. Hierbij vallen rond de 50 doden en 500 gewonden. Zeventig tot 80 procent van de brandslachtoffers valt 's nachts, tussen middernacht en 6.00 uur in de ochtend, terwijl de mensen slapen. Met een goed werkende rookmelder in huis kunnen bewoners een brand tijdig ontdekken en kan een fatale afloop worden voorkomen.

Extra melders tegen flinke korting
Wooncompagnie geeft alle huurders gratis een gecertificeerde rookmelder (First Alert SA7000LLCE), ter waarde van E 24,95. Verder kunnen huurders voor slechts E 10,- (inclusief BTW), zolang de voorraad strekt, een paar extra rookmelders bestellen. Voor de rookmelders geldt een garantie voor de totale levensduur van het apparaat én de batterij: 10 jaar. De rookmelders geven in geval van nood een zeer duidelijk waarschuwingssignaal van 85 decibel. Bij de rookmelder wordt een gebruiksaanwijzing geleverd waarop alle benodigde informatie te vinden is over de installatie, de werking en het onderhoud. Ook krijgen alle bewoners bij de levering van de melder een brief met tips voor een optimale brandveiligheid.

Huurders van Wooncompagnie hebben inmiddels, bij het bewonersmagazine Woonvenster, een bon ontvangen waarmee de rookmelder(s) kunnen worden aangevraagd. Huurders die vragen hebben over het de rookmelderactie van Wooncompagnie kunnen zich wenden tot het Telefonisch Informatie Punt: 0900 20 22 373 (lokaal tarief), bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Ook kunnen bewoners terecht bij het Wooninformatiepunt.