Politie Hollands Midden Oegstgeest Snelheidscontrole politie De politie heeft maandag 4 mei en woensdag 6 mei snelheidscontroles uitgevoerd op de Rijnzichtweg, waar een snelheid van 50 km per uur is toegestaan. Die maandag werd er gecontroleerd tussen 13:20 uur en 15:50 uur. Tien procent van de langsrijdende auto's was in overtreding, waarvan de hoogstgemeten snelheid 86 km per uur was. Op woensdag 6 mei vond de controle plaats tussen 09:45 uur en 14:20 uur. Veertien procent van de passerende auto's was in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 82 km per uur.

Schoonhoven Met te veel drank op achter het stuur Een 30-jarige motorrijder uit Schoonhoven is zaterdag 9 mei om 2:32 uur aangehouden op de 'S-Heerenbergstraat omdat hij te veel gedronken had. Hij blies 430 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Stolwijk Met te veel drank op achter het stuur. Een 22-jarige man uit Stolwijk is aan de Karekietstraat aangehouden op zaterdagavond 9 mei om 00:23. Hij blies 225 ug/l. Al beginnend bestuurder ligt voor hem de limiet in het verkeer bij 90 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Ouderkerk a/d IJssel Eenzijdig ongeval Een 36-jarige man uit Berkenwoude reed op zondag 10 mei om 4:40 uur over de Schaapjeszijde uit de richting Ouderkerk aan den IJssel. Hij viel in slaap achter het stuur waarna hij in de berm terechtkwam en vervolgens in de sloot. Bij een blaastest blies de man 285 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Zijn auto was total loss.

Gouda Fietsster aangereden Een 19 jarige vrouw uit Gouda is maandag 11 mei rond 11.00 uur op haar fiets op de kruising Doelenstraat met de Walestraat, de Tuinstraat en de Groeneweg aangereden door een 64 jarige automobiliste uit Breukelen. De vrouw uit Breukelen had de fietster niet gezien en ook het voor haar verplichte stopbord gemist. De Goudse is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.