Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 11-05-2009

Politie nog op zoek naar getuige incident met bromfietser

KAATSHEUVEL: De politie is nog steeds op zoek naar de getuige van een incident afgelopen zaterdagmiddag, waarbij een 19-jarige Tilburger levensgevaarlijke toeren op zijn brommer uithaalde en een motoragent van de weg probeerde te drukken.

Een motoragent zag de bromfietser zaterdagmiddag 9 mei om 17.10 uur rijden op De Horst. De verdachte droeg geen helm en reed bovendien niet op het verplichte fietspad. Toen de motoragent hem een stopteken gaf, ging de man er vandoor. Hij reed met circa 90 km/u uur door de bebouwde kom van Kaatsheuvel. Hij vertoonde daarbij verkeersgevaarlijk rijgedrag, waarbij omstanders opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Tijdens de rit probeerde hij de motoragent van de weg te drukken. Hij schopte daarbij zelf naar de motor om de agent ten val te brengen. Een getuige probeerde zijn weg te belemmeren door op de rijbaan te gaan staan. De verdachte reed echter met onverminderde snelheid op de man in, waardoor de getuige opzij moest springen. Met hulp van een surveillanceauto van de politie lukte het om de verdachte op de op de N-261 ter hoogte van Tilburg (autosnelweg) tot stoppen te dwingen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hem wordt o.a. poging tot doodslag ten laste gelegd. Zijn bromfiets is in beslag genomen. De politie is nog steeds op zoek naar de getuige die bijna werd aangereden. Zijn identiteit is niet bekend. Hij wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Politie neemt mini bike in beslag

DONGEN: De politie heeft zondagmiddag op de Otterdonk een mini bike in beslag genomen. Een politieman zag een naar later bleek 17-jarige jongen rijden op een mini bike. De jongen had geen helm op. Het apparaat had twee gladde banden en was niet voorzien van een kenteken en was ook niet verzekerd. De bestuurder had geen (bromfiets)
rijbewijs. De bestuurder heeft een bekeuring gehad. Hij heeft afstand gedaan van het voertuig. De politie zal met het Openbaar Ministerie bespreken hoe deze zaak verder afgewerkt wordt.

Inbrekers nemen auto en televisie mee

RAAMSDONKSVEER: Bij een inbraak in een woning aan de Varenstraat hebben de inbrekers vannacht een auto buit gemaakt. Het gaat om een rode Nissan Primera met het kenteken 15-GX-FX. De inbraak werd vanmorgen omstreeks 05.45 uur ontdekt. De bewoner vertelde dat de televisie in de woonkamer was gestolen. Ook bleken de dieven de auto die voor de woning stond te hebben meegenomen. De inbrekers zijn binnen gekomen door het klepraampje van de WC open te breken. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde bewoner, ook is de gestolen auto internationaal gesignaleerd.

RAAMSDONKSVEER: Bewoners van een pand aan de Annemoonlaan werden vannacht omstreeks 03.15 uur wakker van gestommel. Een van de bewoners liep naar beneden en dat twee mannen via de voordeur naar buiten renden. De inbrekers hadden aan de voorzijde een bovenlicht open gebroken door gaatjes te boren. De dieven hebben een tas en een fotocamera gestolen. Ze zijn in de richting van de Kasteellaan gerend.

Politie bevrijdt hond uit geparkeerde auto

KAATSHEUVEL: De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een hond, vermoedelijk een Mastino, bevrijd uit een auto die op de parkeerplaats van de Efteling stond.

Omstanders en personeel hadden ongerust de politie gebeld omdat zij een hond in een geparkeerde auto hadden aangetroffen. Het leek erop dat de hond er al geruime tijd in zat. Het beest was erg dorstig en kreeg daarom circa twee liter water via het portierraampje dat op een kier stond. De buitentemperatuur was op dat moment 21 graden in de schaduw. De agenten constateerden dat de auto erg warm aanvoelde en vonden het daarom niet verantwoord om deze situatie nog lang te laten duren.

Via de omroepinstallatie werd de eigenaar van de auto omgeroepen. Hier werd niet op gereageerd, na nog 20 minuten wachten besloten de agenten de hond te bevrijden door de ruit van het rechtervoorportier in te slaan. De hond werd vervolgens ondergebracht in de kennel van het attractiepark. Onder de ruiten werd een briefje gedaan voor de eigenaar, waar hij de hond kon ophalen. De ingeslagen ruit werd met een vuilniszak afgesloten.

Omstreeks 19.00 uur belde de eigenaar van de hond. Hij was boos over het feit dat de politie zijn hond uit de auto had gehaald. Hij had naar eigen zeggen de hond om 14.30 uur nog uitgelaten en vond de genomen maatregelen overdreven. Volgens hem was er een
navigatiesysteem uit de auto gestolen. De man is gewezen op de mogelijkheid een klacht in te dienen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-05-2009 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |