Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 11-05-2009

Dronken automobilisten raken rijbewijs kwijt

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 21.30 uur een 20-jarige beginnend automobilist uit Breda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Muizenberglaan tegen een geparkeerde auto en gewaarschuwde agenten lieten hem ter controle blazen. Daarbij blies hij 780 ug/l, terwijl voor hem slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 355 ug/l wordt bij beginnende bestuurders het rijbewijs ingevorderd, dus ook dit geval. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kort na 23.00 uur zondagavond werd een 53-jarige bestuurder uit Geertruidenberg betrapt. Hij reed slingerend over de Graaf
Engelbertlaan en voor surveillerende agenten voldoende reden de man langs de kant te zetten. Hij blies 625 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Vanaf 575 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen.

TETERINGEN: Een 47-jarige automobilist uit Teteringen was zondagavond kort voor 18.00 uur betrokken bij een materieel verkeersongeval op de Oosterhoutseweg. De tegenpartij belde de politie, omdat hij vermoedde dat er alcohol in het spel was. Dat bleek te kloppen. De dronken bestuurder werd aangehouden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Auto in Chaam gestolen en in Goirle teruggevonden

GOIRLE /CHAAM: De politie heeft maandagmorgen rond 02.30 uur in de wijk Hoge Wal in Goirle een kort daarvoor bij een woninginbraak in Chaam gestolen auto, een grijze BMW 535d, teruggevonden. Omstreeks 02.00 uur werd in een woning aan de Ganzenbeemd in Chaam ingebroken. De bewoners werden wakker van het alarm dat afging. Een van hen liep naar beneden en zag vanuit de woonkamer een onbekende man in zijn auto zitten die op de oprit stond. Een tweede man stapte in, waarna de dieven wegreden. De eigenaar van de woning zag dat een keukenraam geforceerd was. Kennelijk was de woonkamer doorzocht, waarbij de dieven ook de autosleutels hadden gevonden. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. De gestolen auto werd gezien en weer uit het oog verloren toen die met hoge snelheid vanuit Poppel (B) richting Nederland reed. Kort daarna werd de auto onbeheerd in Goirle aangetroffen. Er is nog met een speurhond naar de daders gezocht, deze zijn niet meer aangetroffen. De auto en de woning waarin is ingebroken, worden op sporen onderzocht.

Chaamse (46) gewond na frontale botsing met vrachtwagen

CHAAM: Een 46-jarige vrouw uit Chaam is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Ze reed rond 09.15 uur in haar auto over de Bredaseweg toen ze frontaal werd aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een 55-jarige chauffeur uit Mol (België). Daarbij raakte ze bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze is met onbekend letsel naar het Amphia Molengracht in Breda vervoerd. De vrachtwagenchauffeur heeft verklaard dat hij moest uitwijken voor een andere auto en daardoor op de verkeerde weghelft belandde. Het ongeval zorgde voor nogal wat verkeershinder; ter plaatse werd een omleiding ingesteld. De Bredaseweg was enige tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek van verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant. Ook moest zowel de vrachtwagen als de
personenauto getakeld worden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 11-05-2009 16:46 | © Regio Midden en West Brabant |