Milieudienst Rijnmond

Presentatie resultaten onderzoek Geluid in Beeld

11.05.2009 16:00
Cluster Communicatie, Edwin Regterschot, telefoon 2 468 652

Havenontwikkeling brengt geluid met zich mee. De bedrijven op de Maasvlakte nemen hiervoor maatregelen en voldoen aan de wettelijke voorschriften.

Toch namen het Havenbedrijf Rotterdam, EMO en de DCMR in 2007 het initiatief voor het project Geluid in Beeld, waarin ook ECT en de Gemeente Westvoorne participeren. Door het project wil men meer inzicht krijgen in het ontstaan van de meestal plotselinge deken van industriegeluid die de inwoners van Oostvoorne als hinderlijk ervaren.

Aan het onderzoek werkten meerdere partijen, waaronder tientallen inwoners van Oostvoorne, mee. De intentie van deze partijen is te verklaren hoe deze deken van industriegeluid ontstaat en indien mogelijk hoe deze kan worden verminderd.

Na gedegen onderzoek presenteert een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam, EMO, ECT en de DCMR op woensdag 27 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur de resultaten in Hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne. Inwoners van de gemeente Oostvoorne zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

De resultaten worden na de presentatie op de internetsite van de DCMR geplaatst.