Ministerie van Economische Zaken

Van der Hoeven ontvangt Omaanse minister Maqbool

11 mei 2009 | nieuwsbericht | 2g@there | Clustervorming

Minister van der Hoeven heeft maandag 11 mei 2009 de Omaanse minister Maqbool bin Al Sultan van Handel en Industrie ontvangen. De ministers spraken onder andere over de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de golfstaat. Met name de verdere uitbreiding van de industriële haven van Sohar kwam aan bod.

Havenbedrijf Rotterdam heeft al een samenwerkingsverband met de overheid van Oman voor de ontwikkeling van de haven van Sohar. Ook andere Nederlandse bedrijven, waaronder Van Oord, Baskalis, Steinweg en Draka, zijn actief in Oman. Oliebedrijf Shell is aandeelhouder in de Nationale oliemaatschappij PDO.

Economische missie golfstaten

Maqbool was begin dit jaar al de formele gastheer bij het bezoek van de Prins van Oranje en Prinses Máxima en staatssecretaris Heemskerk aan de golfstaten.

Oman is een relatief welvarend en stabiel land, met veel aandacht voor de ontwikkeling van de eigen bevolking en duurzame (economische) groei. Nederlandse bedrijven hebben hierdoor goede kansen, met name op het gebied van duurzame energie, water en duurzaam bouwen.

Meer informatie


* Video: Ongekende modernisering in de Golfregio nieuwsbericht | 19 januari 2009 | Cultuur en economie Architect Rem Koolhaas is in Abu Dabhabiwaar hij vertelt over de metamorfose die de Golfregio momenteel ondergaat. Hij is er bij betrokken en schreef het boek Al Manakh over de urbanisatie in de regio.

* Video: Haven van Rotterdam heeft broertje in Oman nieuwsbericht | 17 januari 2009 Prins Willem Alexander prinses Maxima en staatssecretaris Heemskerk waren vrijdag 16 januari 2009 aanwezig bij de opening van het havenkantoor van de nieuwe haven Sohar.
* Video: Goede kansen in de Golfregio voor Nederlandse bedrijven nieuwsbericht | 16 januari 2009 De Prins van Oranje, Prinses Máxima der Nederlanden en staatssecretaris Heemskerk bezoeken van 15 tot en met 20 januari 2009 Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Nederlandse bedrijven hebben goede kansen in de golfregio, met name op het gebied van duurzame energie, water en duurzaam bouwen.