Politie Limburg-Noord

Insluiper in Venray neemt telefoon weg van 12-jarige jongen
Datum: 11-05-2009
Tijd bericht: 16:48
Plaats: Venray
Maandagmiddag, omstreeks 14:30 uur, heeft een nog onbekend persoon, waarschijnlijk via een openstaand raam, een woning aan de Bevrijdingsweg weten binnen te sluipen. Op dat moment was alleen een 12-jarige jongen in de woning aanwezig. De jongen wist snel een tussendeur te sluiten, waardoor de insluiper niet verder door de woning kon lopen. Via hetzelfde raam heeft de verdachte de woning weer verlaten en heeft aan de voorzijde van de woning de 12-jarige jongen bedreigd met fysiek geweld en hem zijn mobiele telefoon afhandig gemaakt. De verdachte is er vervolgens in de richting van de Deken Berdenstraat vandoor gegaan.

Het 12-jarige slachtoffer kon de insluiper omschrijven als een man van ongeveer 55 jaar oud en 1.70 - 1.75 meter lang. Hij heeft een onverzorgd uiterlijk en droeg een grijze jas, werkschoenen en een grijze pet. De man sprak met een buitenlands accent.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen, of mensen die de verdachte denken te herkennen, contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.