Politie Gelderland-Zuid

Nieuwe informatie rond misdrijf Hurwenen

Hurwenen, 11-05-2009 o In het onderzoek naar de omgebrachte vader en zoon uit Hurwenen werpt nieuwe informatie een mogelijk gedetailleerder beeld op de werkwijze van de op 17 februari van dit jaar aangehouden verdachten. Het onderzoeksteam stelt een aantal vragen over die bewuste nacht in september 2008 wederom aan het publiek in Opsporing Verzocht.

Het onderzoeksteam heeft, gedurende de periode van voorlopige hechtenis van beide verdachten, nieuwe informatie verkregen zodat een reconstructie kan worden getoond in de uitzending van dinsdag 12 mei in Opsporing Verzocht.

De 47-jarige verdachte en de 21-jarige verdachte bevinden zich thans in de periode van gevangenhouding die door de rechtbank voor 90 dagen is verleend. Recentelijk kreeg het onderzoeksteam nieuwe informatie waarmee vervolgvragen gesteld kunnen worden.

Ter ondersteuning van de uitzending in Opsporing Verzocht stuurt de politie een sms-bom naar alle personen die hun mobiele telefoon in de nacht van 23 op 24 september 2008 hebben gebruikt rond Hurwenen en Hellevoetsluis. Daarnaast wordt er ook een sms-alert gestuurd om personen rond Zaltbommel en Hurwenen die mogelijk informatie kunnen geven, te attenderen op de uitzending.

De uitzending van 12 mei begint eerder dan gebruikelijk, om half negen op Nederland 1.

(13)

Laatst gewijzigd 11-05-2009 17:07 | © Regio Gelderland-Zuid |