Ingezonden persbericht


Persbericht
Kabinet lokt protestsongs uit

D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya is blij met het protestlied "Guus, ga naar huus" dat gepensioneerden hebben opgenomen om te protesteren tegen minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Koser Kaya hoopt dat het een zomerhit wordt: "Dit kabinet van stilstand lokt protestsongs uit. Van de weeromstuit gaan mensen liederen schrijven." De sociaal-liberaal wil dat gepensioneerden medezeggenschap krijgen in hun pensioenfondsen. Koser Kaya: ''Gepensioneerden moeten kunnen meepraten over hoe hun pensioenfonds handelt. Zij moeten het wettelijke recht krijgen op vertegenwoordiging in de besturen van hun fondsen. Het gaat immers over hun geld!'' Vooralsnog weigert het kabinet hieraan mee te werken.

''Guus, ga naar huus''
De Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) heeft een cover uitgebracht van het nummer ''Guus, kom naar huus'' genaamd ''Guus, ga naar huus'' om hun onvrede te uiten. Hiermee doelt de NBP op de minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA). De NBP heeft in haar Pensioenmanifest forse kritiek op het beleid van Ter Horst. Volgens de NBP heeft Ter Horst "een greep uit de kas gedaan". Een onderdeel van de kritiek van de gepensioneerden is dat zij geen recht hebben op medezeggenschap.

Vertegenwoordiging
Koser Kaya: ''Ik moest erg lachen toen ik hoorde van de actie van de NBP. Maar er zit natuurlijk wel een terechte boosheid achter. In deze economisch woelige tijden, waarin pensioenfondsen ingrijpende keuzes moeten maken, is het natuurlijk vreemd dat de gepensioneerden geen inspraak hebben over hun eigen geld.''