Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 11-05-2009

Politie arresteert vijf mannen wegens fietsendiefstal bij station

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond vijf mannen aangehouden wegens fietsendiefstal. Het gaat om twee mannen uit Ridderkerk van 22 en 32 jaar, twee inwoners van Roosendaal (18 en 22 jaar) en een 18-jarige man uit Antwerpen.

Een getuige meldde rond 22.00 uur dat hij een knaap met enkele fietsen zag lopen vanaf de niet-bewaakte fietsenstalling op het Stationsplein. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen in de Admiraal Lonckestraat waren de manen uit Ridderkerk en de Antwerpenaar daar bezig met het inladen van de fietsen in een bestelauto. Zij werden direct
aangehouden. Op het Stationsplein werden even later de twee
Roosendalers gearresteerd wegens betrokkenheid bij de fietsendiefstal. Het vijftal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Roosendaalse knapen aangehouden na vernieling

ROOSENDAAL: Twee jongens van 10 en 13 jaar uit Roosendaal zijn zondagmiddag kort voor 17.30 uur gearresteerd wegens vernieling. Het tweetal had diverse ruitjes kapot gemaakt in een leegstaand
bedrijfspand aan de Dijkrand. Ook enkele andere goederen werden vernield. De knapen spoten bovendien met de brandslang water in het pand. Het tweetal is na verhoor overgedragen aan de ouders; bekeken wordt wat een passende straf kan zijn.

Horecazaak en woning in Steenbergen overvallen

STEENBERGEN: Vier onbekende mannen hebben maandagmorgen een horecazaak aan de Kaaistraat overvallen. Ze drongen rond 00.30 uur de zaak binnen en bedreigden de aanwezige eigenaar die net de balans aan het opmaken was. De eigenaar werd vastgepakt en werd gedwongen een geldbedrag af te staan. Daarop vluchtten de mannen, volgens het slachtoffer
Oost-Europese types, lopend door de Kromme Elleboog weg.

Later in de nacht, rond 02.30 uur, is een overval gepleegd op een woning aan de Hoogstraat in Welberg. Enkele mannen waren het pand binnengekomen door een ruit te forceren. Zij bedreigden de bewoners en een logee met een vuurwapen; zij werden gedwongen enkele sieraden af te staan. Vervolgens vertrokken de overvallers, vermoedelijk in een auto.

De districtsrecherche onderzoekt of er een samenhang is tussen beide overvallen.

Brand verwoest enkele hectares heide in Ossendrecht

OSSENDRECHT: Op de heide bij Ossendrecht heeft maandagmiddag een grote brand gewoed. Rond 13.40 uur werd de brand op het militaire terrein gemeld waarna de brandweer snel opschaalde naar 'zeer grote brand'. Dit had te maken met de behoefte aan veel bluswater. In totaal zijn er circa 70 brandweerlieden, zes tankautospuiten, drie tankwagens en twee zogeheten crashtenders van Defensie ingezet. Ook militairen hebben in het veld een handje geholpen. Een politiehelikopter hing in de lucht om een goed overzicht te geven van de brand. In de loop van de namiddag was het vuur onder controle, maar de brandweer heeft nog wel enkele uren nodig gehad voor het nablussen. Er is naar schatting een perceel van 4 tot 6 hectare door de brand verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend; politie en marechaussee stellen een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 11-05-2009 17:41 | © Regio Midden en West Brabant |