Essent


---

Essent Trading levert hernieuwbare energie CERs aan het Oostenrijkse JI/CDM-programma

Genève, 11 mei 2009 - Essent Trading heeft vorige week de eerste van een reeks CERs (Certified Emissions Reductions) aan de Oostenrijkse regering overgedragen. De CO2-credits, die onderdeel vormen van een bundel van tien projecten, zullen door de Oostenrijkse regering worden aangewend om aan de verplichtingen onder het Kyoto-protocol te voldoen. De projectbundel omvat o.a. windparken, kleinschalige biomassagestookte centrales en warmtekrachtcentrales die biomassa als brandstof gebruiken. De projecten bevinden zich in China, Brazilië en India.

Voor drie van de tien projecten wordt de Gold Standard nagestreefd. De Gold Standard is een kwaliteitsmerk voor CDM (Clean Development Mechanism), JI (Joint Implementation) en vrijwillige compensatieprojecten waarbij hernieuwbare energie en technologieën met een hoog energierendement worden gebruikt. De Gold Standard voor CDM-projecten is in 2003 geïntroduceerd en wordt door meer dan 60 non-gouvernementele organisaties over de gehele wereld onderschreven.

In maart van dit jaar hebben Essent Trading en Kommunalkredit Public Consulting een Emission Reduction Purchase Agreement (ERPA) ondertekend voor de aan- en verkoop van meer dan 800.000 CERs uit deze projectbundel voor hernieuwbare energie. Kommunalkredit Public Consulting is in 2003 door het Oostenrijkse Ministerie van Landbouw, Bosbouw, Milieu en Waterbeheer aangesteld om het Oostenrijkse JI/CDM-programma te beheren. Het programma omvat een totaal aankoopvolume van 45 miljoen ton aan emissiereducties.

"We zijn verheugd dat we een grote projectbundel met hernieuwbare energie kunnen aankopen van Essent Trading", zegt Alexandra Amerstorfer, Executive Director van het Oostenrijkse JI/CDM-programma. "Dankzij de technologieën voor hernieuwbare energie en deelnemers uit verschillende landen is het een goed gediversifieerde portefeuille. Ook stellen we het op prijs dat de portefeuille voor een deel uit Gold Standard-projecten bestaat."

"We zijn blij dat we samenwerken met Kommunalkredit en de Oostenrijkse regering", zegt Nyame de Groot, Vice President Emissions bij Essent Trading. "Om aan onze verplichtingen en die van onze klanten te voldoen richten we ons sinds 2005 op de ontwikkeling van een portefeuille met hernieuwbare energie CERs. We zijn dan ook zeer tevreden dat we een partner hebben gevonden die onze visie op Gold Standard-projecten met ons deelt."

Over Essent Trading

Essent Trading heeft zijn hoofdkantoor in Genève (Zwitserland) en is een hoogst prestigieuze, door activa gedekte groothandelsonderneming met zijn oorsprong in Nederland. Essent Trading is op het Europese vasteland erkend marktleider in de handel in energie en wordt sinds 2004 consequent door Energy Risk Magazine als top tier handelsonderneming aangemerkt. Ons moederbedrijf, Essent N.V., is met ongeveer 11.000 medewerkers, meer dan 5500 MW in een gediversifieerd productieportefeuille en meer dan 2,6 miljoen klanten in Nederland, België en Duitsland het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent is één van Europa's voornaamste producenten van hernieuwbare en duurzame energie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.essenttrading.com.

Over het Oostenrijkse JI/CDM-programma en Kommunalkredit Public Consulting (KPC)

Het Oostenrijkse JI/CDM-programma heeft tot doel de Republiek Oostenrijk te ondersteunen bij de aankoop van emissiereducties uit buitenlandse klimaatbeschermingsprojecten om zo aan de Kyoto-doelstellingen te voldoen. In 2003 is Kommunalkredit Public Consulting door het Oostenrijkse Ministerie van Landbouw, Bosbouw, Milieu en Waterbeheer aangesteld als manager van het Oostenrijkse JI/CDM-programma. Onder het programma worden emissiereductiecredits van JI- en CDM-projecten aangekocht, investeringen in fondsen en bedrijfsruimten gedaan en bepaalde kosten van de JI- en CDM-projectcyclus gefinancierd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ji-cdm-austria.at