Gemeente Stadskanaal

Op 23 november ging in het zondagmiddagprogramma van het Streekhistorisch Centrum de promotiefilm van de Handelstentoonstelling KS '55 in première.

Film bewerkt tot complete documentaire

Veel bezoekers aan de première, gaven aan belangstelling te hebben voor een kopie van deze film. Destijds was de film rechtsreeks overgezet van de oorspronkelijke filmstrook en bood prachtige beelden van de Kanaalstreek in de jaren `50, maar geen gesproken tekst. Jaap Meijering kon met de achtergrondinformatie uit het archief van het Streekhistorisch Centrum een compleet beeld schetsen over de organisatie, de betrokken bedrijven en de doelstelling van de tentoonstelling. In samenwerking met Wim Wubs is de film nu bewerkt en ingesproken waardoor er met het originele beeld een complete documentaire is ontstaan.

Inhoud van de film

De film laat zien wat de Kanaalstreek op dat moment te bieden had. Tal van middenstanders met hun winkelende publiek en industriële bedrijven passeren de revue. Ook zijn er beelden te zien van de toeristische bezienswaardigheden in de regio. De film zet de Kanaalstreek neer als een gebied waar het goed wonen is.

De film werd als promotiefilm gemaakt voor de Veenkoloniale Tentoonstelling KS '55, door Filmonderneming ACF (Algemene Chr. Filmonderneming) uit Stadskanaal. De zwart/witfilm duurt circa 55 minuten.

Bestellen

Deze unieke film is vanaf 1 juni bij het Streekhistorisch Centrum te koop voor EUR 15,00. Belangstellenden kunnen vanaf nu intekenen om zeker te zijn van een exemplaar. Dat kan telefonisch via T (0599) 612 649 of per e-mail, E info@streekhistorischcentrum.nl.

Meer informatie: Streekhistorisch Centrum, T (0599) 612 649.

Bron: Persbericht Streekhistorisch Centrum

* 11 mei 2009