Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Partij start voorbereiding nieuwe OV-concessie
"PvdA wil beter OV in het Gooi en Vechtstreek"

Wordt het buskaartje duurder in de spits? welke nieuwe lijnen zullen komen en welke gaan verdwijnen? en hoe wordt het openbaar vervoer beter in het Gooi en Vechtstreek? Dit zijn de belangrijkste dilemma's bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in het Gooi en Vechtstreek.

De huidige concessie aan vervoersbedrijf connexxion eindigt medio 2011. De provincie gaat voor de periode 2011-2019 een nieuwe concessie verlenen. Het concessiegebied dekt de gemeenten: Muiden, Weesp, Naarden, Bussum, Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren en Wijdemeren.

De provinciale Statenfractie van de PvdA stelt als doel het Openbaar Vervoer in het Gooi en Vechtstreek aanzienlijk te verbeten. Volgens het PvdA-statenlid Gohdar Massom is het aanbod van OV in de huidige concessie mager. De lijnprofielen en de dienstregeling op veel plekken is inefficiënt. Dorpskernen zijn onvoldoende aangesloten op OV-lijnen. Forenzen en veel reizigers pakken daarom de auto in plaats van de bus.

'Het openbaar vervoer in het grensgebied is een extra aandachtspunt. De busaansluitingen met de provincie Utrecht zijn slecht en met Almere zijn onvoldoende' vindt het statenlid.

De partij organiseert op 11 mei a.s. een regionale bijeenkomst over bereikbaarheid en openbaar vervoer in het Gooi en Vechtstreek. Tijdens de bijeenkomst wordt onderzocht wat de regionale knelpunten en wensen zijn. Wat moet er anders, wat kan er beter en wat mag niet ontbreken in het programma van eisen van de aanbesteding.

"Als je mensen in het openbaar vervoer wilt krijgen, moet je wel zorgen dat het openbaar vervoer aantrekkelijk is en aansluit bij de wensen. Naar die wensen kun je op afstand raden, maar je kunt het ook gewoon aan de gebruikers zelf vragen. Dat laatste is het doel van deze bijeenkomst." Aldus statenlid Massom.

Voor de bijeenkomst zijn Tweede Kamer lid Lia Roefs en de voorzitter van de landelijke reizigersvereniging Rover Michael van der Vlis uitgenodigd.

De bijeenkomst is openbaar en wordt gehouden in ´het Witte Kerkje´, Koningin Wilhelminalaan 15 te Naarden en begint om 20.00u.

*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties




Ingezonden persbericht