Ingezonden persbericht


Gouda, 16 september 2008

Kololo Game Reserve, Zuid-Afrika organiseert weer Workshop Wildlife fotografie

Na het succes van vorig jaar organiseert Kololo Game Reserve dit jaar voor de derde keer Workshops Wildlife fotografie. Kololo Game Reserve ligt op drie uur rijden van het vliegveld van Johannesburg in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo in het hart van het Waterberg natuurgebied.

Workshops en Masterclass Wildlife fotografie

De workshops Wildlife fotografie onder leiding van fotograaf Willem Laros zijn bedoeld voor de enthousiaste vrijetijdsfotograaf met een digitale camera. Een workshop omvat theorie- en praktijksessies. Er wordt elke dag volop gefotografeerd; wandelend of vanuit een schuilhut in het Kololo Game Reserve, maar ook vanuit gamedrive auto s in Kololo en het naastgelegen Big Five gebied Welgevonden . Er zijn excursies naar het nabijgelegen dorpje Vaalwater en naar een cheetafarm. s Avonds worden de gemaakte beelden besproken met laptop en beamer.

De workshop Wildlife fotografie wordt gegeven aan minimaal vier en maximaal zeven personen.

De Masterclass Wildlife fotografie is gericht op gevorderde vrijetijdsfotografen, die het maken van aansprekende foto s verder willen perfectioneren en in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera met een telelens van ten minste 300 mm. Naast de fotografie komt ook het nabewerken van de beelden - met vooral Adobe Photoshop Lightroom 2.0 - aan de orde. Ook deze workshop bevat theorie- en praktijksessie. In het nabijgelegen Welgevonden worden de camera s gericht op de Big Five . In de Masterclass bieden het dorpje Vaalwater en een cheetafarm eveneens uitstekende mogelijkheden voor interessante fotografie (landschap, mensen, dieren, cultuur). Elke avond wordt een selectie van de gemaakte beelden kritisch besproken en er wordt getoond hoe de juiste nabewerking van de foto s kan leiden tot een optimaal eindresultaat.

De Masterclass Wildlife fotografie wordt gegeven aan minimaal zes en maximaal twaalf personen.

Data workshops Wildlife fotografie

Workshop Wildlife Fotografie

Cursus I.

Maandag 11 mei 2009 (vertrek uit Nederland 10 mei) tot en met maandag 18 mei 2009 (aankomst in Nederland 19 mei): 7 overnachtingen in het tentenkamp van Kololo Game Reserve.

Cursus II.

Maandag 28 september 2009 (vertrek uit Nederland 27 september) tot en met maandag 5 oktober 2009 (aankomst in Nederland 6 oktober): 7 overnachtingen in het tentenkamp van Kololo Game Reserve.

Masterclass Wildlife Fotografie
Cursus I.

Dinsdag 19 mei 2009 (vertrek uit Nederland 18 mei) tot en met woensdag 27 mei 2009 (aankomst in Nederland 28 mei): 8 overnachtingen in chalets van Kololo Game Reserve.

Cursus II.

Dinsdag 6 oktober 2009 (vertrek uit Nederland 5 oktober) tot en met woensdag

14 oktober (aankomst in Nederland 15 oktober): 8 overnachtingen in chalets van Kololo Game Reserve.

De afgelopen jaren hadden de workshops Wildlife Fotografie veel deelnemers. Uit het gastenboek van Kololo blijkt dat zij zeer enthousiast waren.

Enige citaten:

Het was een geweldige ervaring. Ik had in een paar dagen al meer geleerd dan tijdens een hele fotocursus die ik eerder had gevolgd.

Ik ben echt anders gaan kijken en fotograferen.

Het is fijn dat de workshop zo praktisch is. Alles wat werd verteld kon ik gelijk toepassen.

Het enthousiasme van de docent werkt aanstekelijk. Ik heb nog veel meer plezier in fotograferen gekregen dan ik al had.

De groep is klein, zodat iedereen volop aan bod komt. Ik heb er heel veel van opgestoken.

Kololo Game Reserve

In het wildpark van ruim 3.000 hectare staan twaalf chalets en een in 2006 gebouwd restaurant met zwembad. Voor de ultieme Afrikaanse bushervaring is er ook een tentenkamp in een rustige onaangetaste bushomgeving . Er leven geen gevaarlijke dieren in het park zodat wandelen, fietsen, of paardrijden tussen de giraffen, koedoes, nyala s, zebra s en andere dieren veel plezier oplevert. Vanaf het restaurantterras is in het nabijgelegen wildpark Welgevonden de Big Five te bewonderen.



Ingezonden persbericht