Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbrief voor wijnprofessionals

Gambero Rosso Wijnshow 11 mei in Nederland. Beroemde Italiaanse wijnproducenten in Amsterdam

Amsterdam - 20080226 - Voor het tweede opeenvolgende jaar vindt de prestigieuze Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow in Nederland plaats. Maandag 11 mei is het Hilton Hotel in Amsterdam het decor waar 57 beroemde Italiaanse wijnproducenten hun wijnen persoonlijk presenteren. Tijdens de tour worden in totaal nog 8 andere Europese steden aangedaan: St. Petersburg, Kopenhagen, Stockholm, Londen, Brussel, Warschau, Oslo en Hamburg. De show omvat naast de grote overzichtsproeverij tevens 3 seminars die gepresenteerd worden door Gambero Rosso experts Daniele Cernilli en Marco Sabelico, samen met Jan van Lissum, wijnmaker en uitgever van de Nederlandse restaurantgids GaultMillau en het wijnmagazine Proefschrift.

Grand Tasting

In 2008 trok de eerste Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow in Nederland een overweldigend aantal bezoekers: meer dan 900 mensen bezochten de proeverij. Voor de komende editie is uitgeweken naar een grotere en meer toepasselijke locatie. De bekende gepassioneerde Italiaanse general manager Roberto Payer biedt in 'zijn' Hilton Amsterdam onderdak aan het evenement. De Grand Tasting (overzichtsproeverij) voor professionals en pers vindt plaats van 11.30 tot 18.30 uur. Op speciaal verzoek van de 57 Italiaanse producenten zelf wordt ook consumenten de mogelijkheid geboden kennis te maken met de meer dan 180 gepresenteerde wijnen, die door de wijnmakers persoonlijk van commentaar worden voorzien. Enkele bekende deelnemers zijn: Marchesi Antinori, Biondi Santi, Gaja, Lungarotti, Marchesi de' Frescobaldi, Marchesi di Barolo, Masciarelli, Masi en Tenuta San Guido (Sassicaia). Daarnaast zullen alle Nederlandse importeurs aanwezig zijn om hun relaties te ontvangen en de producenten te ondersteunen. De complete lijst van producenten en importeurs staat op www.thewinesite.nl.

Unieke seminars

Tijdens de Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow vinden er 3 unieke seminars plaats, waarbij van iedere producent een van zijn beste wijnen geserveerd wordt. De wijnen worden van commentaar voorzien door Gambero Rosso experts Daniele Cernilli (hoofdredacteur en volgens het Engelse wijnmagazine Decanter in 2006 en 2007 een van de 50 meest invloedrijkste mensen in de wijnindustrie) en Gambero Rosso's wijnredacteur Marco Sabellico. Naast hen aan de proeftafel neemt Jan van Lissum plaats, directeur van The Wine & Food Association. Begin januari heeft de Alliance Gastronomique Jan van Lissum geëerd met de Alliance Support Award, omdat hij zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de culinaire cultuur in Nederland en voor de Alliance Gastronomique in het bijzonder.

Algmene gegevens

Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow
Maandag 11 mei 2009
11.30 - 18.30 uur

Hilton Amsterdam
Diamond - Nassau - Staten Rooms
Appollolaan 138
1077 BG Amsterdam
Hilton Amsterdam

Bereikbaarheid: Hilton Amsterdam Route
Voldoende parkeergelegenheid (eigen parkeerterrein)

Toegang

Professionals/pers
11.30 - 18.30 uur
Toegangsbewijzen (kosteloos) via internetregistratie www.thewinesite.nl

Consument
Toegangsbewijzen tegen betaling van entreegeld.
Gereduceerde tarieven ad euro 20 p.p. via internetregistratie op vertoon van het speciale formulier dat op www.thewinesite.nl staat. Zonder registratieformulier kosten de toegangsbewijzen euro 40 p.p. bij de entree.

Leeftijd vanaf 21 jaar, geen huisdieren en geen kinderen toegestaan, garderobe verplicht. Voor professioneel bezoek is verzoek tot legitimatie (visitekaartje) en/of uittreksel van de KvK bij entree mogelijk.

Seminars

Plaatsen voor de 3 seminars zijn uitsluitend voorbehouden aan professionals en pers.


Organisatie Nederland

Gambero Rosso heeft voor de tweede Top Italian Wines Roadshow in Amsterdam wederom The Wine & Food Association in de arm genomen voor de organisatie. The Wine & Food Association is uitgever van de Nederlandse editie van de internationale restaurant- en hotelgids GaultMillau, het wijntijdschrift Proefschrift - Wine & Food Professional, De ProefKrant en het magazine Proefschrift JAARGIDS WIJN. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven. Belangrijkste onderdelen zijn de officiële Huiswijncompetities, het Proefschrift Wijnconcours sinds 1989 (verkiezing Wijn van het Jaar) en in het voorjaar de verkiezing van de Rosé van het Jaar. Sinds 2008 heeft The Wine & Food Association officiële partners voor de belangrijkste landelijke evenementen en competities: Koninklijke Horeca Nederland, sector restaurants, de culinaire samenwerkingsverbanden Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland en Relais Restaurants.

Noot redactie/niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal van de eerste Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow in Amsterdam (2008) kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association
Contactpersoon: Carsten Klint
G: +31 6 52 42 11 30
T: +31 20 625 12 98
E: info@thewinesite.nl I: www.thewinesite.nl

Wijninformatiecentrum | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E wic@wijninfo.nl | I www.wijninfo.nl | I-mode i.wijn.nl