Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 4 mei 2009






Persbericht


Anjeractie 2009: steun cultuur en natuur


bij u in de buurt


Dit jaar wordt van 11 tot en met 16 mei 2009 de Anjeractie gehouden. Anjeractie is de naam van de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Collectanten van culturele verenigingen en verenigingen die zich bezig houden met natuurbehoud uit onze gemeente komen volgende week bij u aan de deur voor een bijdrage voor de cultuur en het natuurbehoud.

Mede dankzij uw gift kan het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks - ook in onze gemeente - vele projecten ondersteunen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van instrumenten en kleding van muziekverenigingen, drumbands, koren en orkesten. Verder wordt de opleiding korpsmuzikanten door de muziekscholen financieel mogelijk gemaakt.
Ook toneelverenigingen en dorpshuizen krijgen bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor onder andere de aanschaf van een podium en/of licht- of geluidsinstallaties. Bijdragen worden daarnaast verstrekt voor bijzondere boekuitgaven, tentoonstellingen, museale activiteiten en projecten op het gebied van natuur en natuurbehoud.

Het geld dat door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe beschikbaar wordt gesteld, is afkomstig uit de opbrengsten van landelijke loterijen en de jaarlijkse Anjeracties. De landelijke verdeelsleutel hiervoor is de collecteopbrengst per provincie. Daarom is het van groot belang dat er in onze gemeente zoveel mogelijk geld bijeen gebracht wordt.
We krijgen er een veelvoud voor terug. Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft cultuur een kans, ook in onze gemeente.


///////////////////////////////////


Noot van de redactie:   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378239/378241.





---- --