Raets maakt overstap naar Het Expertise Centrum

11/05/2009 08:40

Het Expertise Centrum

Den Haag - Met ingang van 1 augustus 2009 treedt plaatsvervangend Secretaris-Generaal van het Ministerie van BZK drs. P. (Philippe) Raets in dienst bij Het Expertise Centrum (HEC).

Philippe Raets (1959) heeft na zijn doctoraal Onderwijskunde en tijdens zijn doctoraal Pedagogiek ervaring opgedaan als docent en onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht. Vervolgens is hij in 1988 gestart als projectmanager en adviseur bij het Centrum Innovatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Hij was projectmanager van enkele landelijke innovatieprojecten, zoals het ISI-project, waarin 15.000 jongeren en werklozen een eenjarige automatiseringsopleiding kregen.

In 1992 is Raets bij het Ministerie van OCW gaan werken als senior adviseur op de afdeling Evaluatie, Verkenningen en Analyse. Hierna werkte hij als plaatsvervangend directeur en hoofd bestuursondersteuning bij de directie Bestuursondersteuning en Advies (BOA).

Vanaf 1999 was Philippe Raets Directeur Bestuurs- en Managementondersteuning bij de Gemeente Amsterdam. In 2001 startte hij als directeur FEZ bij het Ministerie van VROM. Sinds 2004 is Raets plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij het Ministerie van BZK. In 2008 was hij waarnemend SG.

Philippe Raets treedt toe tot de sectorgroep onderwijs, cultuur, welzijn en zorg van HEC.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hec.nl